Σε αναμμένα κάρβουνα και η Πάφος, σε επαναληπτικά τεστ οι αρνητικοί της Σαλαμίνας

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η Πάφος Fc, μετά τα 17 κρούσματα που καταγράφηκαν στην ομάδα του Εθνικού Άχνας, μόλις τρία λιγότερα από αυτά της Νέας Σαλαμίνας, η οποία απαριθμεί 20 κρούσματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Κίκη Φιλίππου, ο οποίος μίλησε στην OMADA, ο ασθενής μηδέν του Εθνικού θεωρείται Κύπριος ποδοσφαιριστής, από τον οποίο μεταδόθηκε ο ιός σε άλλους 13 ποδοσφαιριστές και σε τέσσερα άτομα από το τεχνικό team. Γεγονός που οδήγησε στην αναβολή του σημερινού αγώνα με τον Άρη, για το θεσμό του Κυπέλλου, ενώ ορατό είναι το σενάριο να ακυρωθεί και ο αγώνας της Κυριακής με την Ανόρθωση.

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε ως αλλαγή στον αγώνα με την Πάφο την περασμένη Κυριακή και ως εκ τούτου όλη η ομάδα υποβλήθηκε σε τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός της ημέρας.

Την ίδια ώρα, σε επαναληπτικά τεστ υποβλήθηκαν και όσοι διαγνώστηκαν αρνητικοί στη Νέα Σαλαμίνα, οι οποίοι ήταν επίσης αρνητικοί.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της OMADA, από τις μέχρι στιγμής έρευνες προκύπτει ότι ο ασθενής μηδέν, που προκάλεσε ντόμινο κρουσμάτων, είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που βρέθηκε θετικός και είχε φθάσει από την Πορτογαλία και διαγνώστηκε με τον ιό τέσσερις μέρες μετά την άφιξή του στην Κύπρο.
 
Όπως διαπιστώνεται, ο ποδοσφαιριστής είχε έρθει σε επαφή με πρόσωπα από την ομάδα, στα πλαίσια της ατομικής του προπόνησης, και στα οποία μεταδόθηκε ο ιός. Ακολούθως, αυτά τα μέλη του τεχνικού τιμ, μετέδωσαν τον ιό στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και έτσι δημιουργήθηκε η αλυσίδα κρουσμάτων που απαριθμεί είκοσι άτομα.
 
Σε τεστ υποβλήθηκαν Ένωση Νέων Παραλιμνίου και Αχυρώνας Λιοπετρίου, ομάδες οι οποίες είχαν αγωνιστεί με τη Νέα Σαλαμίνα, ωστόσο ήταν αρνητικοί, αφού οι αγώνες διεξήχθησαν πριν την άφιξη του ξένου ποδοσφαιριστή στην Κύπρο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: