Ο αήττητος Ολυμπιακός κόντρα στην ψυχωμένη Ομόνοια-Οι πιθανές ενδεκάδες

Μεγάλη προμηνύεται η μάχη ανάμεσα σε Ολυμπιακό Πειραιώς και Ομόνοια, για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ο οποίος αρχίζει στις 22:00, στο στάδιο Καραϊσκάκης.

Οι δύο ομάδες, θέλουν τη νίκη για να κάνουν το πρώτο βήμα για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έξι Αυγούστου ήταν όταν ολοκλήρωσε (νωρίτερα απ’ ότι ήθελαν οι άνθρωποι του) τις περυσινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και καλά καλά ούτε 1,5 μήνα αργότερα, ξεκινάει τις φετινές. Αυτονόητος στόχος η δεύτερη σερί παρουσία σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, η σύγκριση με την ποιότητα των περυσινών αντιπάλων στα προκριματικά με τον φετινό, δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του φαβορί για τους «ερυθρόλευκους». 

Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς και τους αριθμούς που διαμορφώνουν την παράδοση και των πρωταθλητών Ελλάδας και του προπονητή τους. Ο Ολυμπιακός λοιπόν είναι αήττητος σε εντός έδρας καλοκαιρινά διεθνή προκριματικά, μετρώντας 12-2-0, προέρχεται από 6 σερί νίκες σε αυτά (τελευταία ισοπαλία στις 2/8/2017 κόντρα στην Παρτιζάν), ενώ ο κόουτς Μαρτίνς δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε μια τέτοια διαδικασία. 

Νικηφόρο το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, αφού βρίσκοντας τρία γκολ στο β’ μέρος επικράτησε εντός έδρας την Παρασκευή του Αστέρα Τρίπολης με 3-0 (ακολουθεί η φιλοξενία του Παναιτωλικού το Σάββατο). 

«Μας περιμένει μια νέα πρόκληση. Μας κάνει αισιόδοξους το γεγονός ότι έχουμε καλή εικόνα, που έχει ψυχή και πίστη. Υπάρχει καλό πνεύμα, έχουμε μια ομάδα με πολύ καλή τεχνική. Θέλουμε να επαναλάβουμε τον περσινό θρίαμβο. Η περσινή πορεία αποκατέστησε το πρεστίζ στην Ευρώπη και είναι η μόνη μας επιθυμία αυτή, να προχωρήσουμε ξανά. Η Ομόνοια αξίζει όλο το σεβασμό. Θέλουμε πραγματικά να συνεχίσουμε», οι απολύτως ενδεικτικές δηλώσεις του Μαρτίνς εν όψει του πρώτου ραντεβού με τους πρωταθλητές Κύπρου. 

Αγωνιστικά Νέα

Αποθεραπεύτηκε, επέστρεψε στις προπονήσεις και φαίνεται πως είναι το φαβορί για να ξεκινήσει ο Σα (τερμ. – αν όχι, στην εστία παραμένει ο Τζολάκης), εκτός αποστολής έμεινε ο ανέτοιμος ακόμη Σουντανί (επ/κος), ο Βρουσάι (εξτρέμ), ο οποίος αναρρώνει από κορωνοϊό και ο Ανδρούτσος (χαφ), ενώ δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα ο ανέτοιμος ακόμη λόγω τραυματισμού νιόφερτος Πέπε (χαφ), αλλά και οι Λοβέρα (χαφ), Αλέν (τερμ.). 

Σε επίπεδο ενδεκάδας, όλα καταδεικνύουν πως ο Μαρτίνς αναμένεται να επιλέξει την ενδεκάδα με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν στο β’ ημίχρονο του ματς με τον Αστέρα. 4-2-3-1 σε διάταξη λοιπόν, στον πάγκο Εμβιλά και Ραντζέλοβιτς, στο αρχικό σχήμα Φορτούνης και Ραντζέλοβιτς. 

Ενδεκάδα

(4-2-3-1): Σα (Τζολάκης) – Ραφίνια (Μπρούνο), Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας (Ραφίνια) – Μπουχαλάκης, Καμάρα – Μασούρας, Φορτούνης, Βαλμπουενά – Ελ Αραμπί

ΟΜΟΝΟΙΑ

Ιστορική αποδείχθηκε η πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα στα πέναλτι (1-1 στα 90 λεπτά και στην παράταση) με την οποία εξασφάλισε για πρώτη φορά την παρουσία της σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Στα ύψη βρίσκεται η ψυχολογία στις τάξεις του συλλόγου, καθώς πλέον χωρίς άγχος θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί και την παρουσία στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στους Σέρβους, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο κίπερ Φαμπιάνο που απέκρουσε δύο πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία. (4-2). Την Κυριακή επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ Λάρνακας για το πρωτάθλημα, με τον Χένινγκ Μπέργκ μάλιστα να αλλάζει όλη την ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ενόψει του αποψινού αγώνα.

Ο 51χρονος τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, που βγάζει ένταση και πάθος στο παιχνίδι του. Παράλληλα, παίρνει άριστα στη διαχείριση του ρόστερ, καθώς εδώ και 1.5 μήνα βρίσκεται ανάμεσα σε απαιτητικούς αγώνες σε Ευρώπη και πρωτάθλημα, δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο.

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Έχουμε εγγυημένη τη θέση μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και τώρα θα παίξουμε, για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, κορυφαίου επιπέδου. Θα παίξουμε δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω ποιο είναι το καλύτερο. Λένε ότι τα μονά παιχνίδια ευνοούν τα αουτσάιντερ. Στην δεδομένη περίπτωση ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, όμως είναι εντάξει για εμάς» δήλωσε ο Νορβηγός τεχνικός.

Αγωνιστικά Νέα

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα ταξίδεψε στην Ελλάδα. Μάλιστα, οι βασικοί ποδοσφαιριστές είχαν περισσότερο χρόνο ξεκούρασης, καθώς δεν αγωνίστηκαν στο κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος.

Ενδεκάδα

(4-4-2): Φαμπιάνο – Λανγκ, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λέσιακς – Ζ. Γκόμες, Β. Γκόμες, Τιάγκο, Παπουλής – Μποτεάκ, Ντούριτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: