Βρήκαν τον ασθενή μηδέν στη Νέα Σαλαμίνα και ένωσαν την αλυσίδα κρουσμάτων

Ντόμινο εξελίξεων σημειώνεται στο κυπριακό ποδόσφαιρο, μετά τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία προκαλούν πονοκέφαλο σε ΚΟΠ και αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ όλο και περισσότεροι υποβάλλονται σε τεστ και τίθενται σε αυτοπεριορισμό.
 
Την ώρα που η Νέα Σαλαμίνα μετρά είκοσι κρούσματα, ένα κρούσμα στον Εθνικό σήμανε νέο συναγερμό, καθώς υπάρχουν φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων στην ομάδα της Άχνας.
 
Όλη η ομάδα του Εθνικού υποβλήθηκε σε τεστ και από λεπτό σε λεπτό αναμένονται τα αποτελέσματα, ενώ σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ότι είναι θετικοί πάνω από τέσσερις παίκτες, τότε το σημερινό παιχνίδι με τον Άρη στο πλαίσιο του θεσμού του Κυπέλλου, αναβάλλεται.
 
Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν την πηγή, από την εστία μόλυνσης στη Νέα Σαλαμίνα, τα μέλη της οποίας βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της OMADA, από τις μέχρι στιγμής έρευνες προκύπτει ότι ο ασθενής μηδέν, που προκάλεσε ντόμινο κρουσμάτων, είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που βρέθηκε θετικός και είχε φθάσει από την Πορτογαλία και διαγνώστηκε με τον ιό τέσσερις μέρες μετά την άφιξή του στην Κύπρο.
 
Όπως διαπιστώνεται, ο ποδοσφαιριστής είχε έρθει σε επαφή με πρόσωπα από την ομάδα, στα πλαίσια της ατομικής του προπόνησης, και στα οποία μεταδόθηκε ο ιός. Ακολούθως, αυτά τα μέλη του τεχνικού τιμ, μετέδωσαν τον ιό στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και έτσι δημιουργήθηκε η αλυσίδα κρουσμάτων που απαριθμεί είκοσι άτομα.
 
Σε τεστ υποβλήθηκαν Ένωση Νέων Παραλιμνίου και Αχυρώνας Λιοπετρίου, ομάδες οι οποίες είχαν αγωνιστεί με τη Νέα Σαλαμίνα, ωστόσο ήταν αρνητικοί, αφού οι αγώνες διεξήχθησαν πριν την άφιξη του ξένου ποδοσφαιριστή στην Κύπρο. 
 
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του, ανέφερε ξεκάθαρα, πως η ομάδα της Νέας Σαλαμίνας παραβίασε τα μέτρα και δεν ακολούθησε τα σχετικά πρωτόκολλα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: