Οι ομάδες με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού-Στις πρώτες θέσεις η Σαλαμίνα

Στις δέκα ομάδες με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, συγκαταλέγεται η Νέα Σαλαμίνα, με τα είκοσι κρούσματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στις τάξεις των ερυθρολεύκων.
 
Από τις ομάδες, που έχουν δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία εντοπίστηκαν στις τάξεις τους, η Νέα Σαλαμίνα βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με τα περισσότερα κρούσματα.
 
Πρώτη, με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη, είναι η τουρκική Αντάλιασπορ, η οποία ανακοίνωσε συνολικά πενήντα κρούσματα, μεταξύ των οποίων και πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας.
 
Μετά από την ανακοίνωση των θετικών κρουσμάτων, η πτήση στην οποία θα επέβαιναν οι άνθρωποι της Αντάλιασπορ για το ματς πρωταθλήματος με την Μπεσίκτας, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώθηκε.
 
Τον περασμένο Αύγουστο, θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 26 μέλη της ομάδας Ίτιχαντ Ταγκέρης από το Μαρόκο, η οποία έχει δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα κρουσμάτων στο ποδόσφαιρο. Μεταξύ των κρουσμάτων ήταν και ο προπονητής της ομάδας.
 
Συνολικά, 25 πρόσωπα, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, στην ουκρανική Καρπάτι Λβιβ, τον περασμένο Ιούνιο.
 
Άμεσα τέθηκε σε καραντίνα όλη η ομάδα, με αποτέλεσμα να αναβληθεί και ο επόμενος αγώνας της.
 
Στη Νέα Σαλαμίνα, είχε εντοπιστεί αρχικά ένα κρούσμα, το οποίο αφορούσε ποδοσφαιριστή που έφθασε από το εξωτερικό, ενώ στη συνέχεια η υπόλοιπη ομάδα υποβλήθηκε σε τεστ, με αποτέλεσμα να προκύψουν άλλα δέκα κρούσματα.
 
Σε επαναληπτικά τεστ που έγιναν σε όσους ήταν αρνητικοί στον ιό, εντοπίστηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 19.
 
Μια αγκαλιά, είχε ως αποτέλεσμα να προκύψουν 16 κρούσματα κορωνοϊού στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, του Γιώργου Δώνη.
 
Πρόκειται για 8 ποδοσφαιριστές και 8 μέλη του τεχνικού επιτελείου. Μετά από αυτή την εξέλιξη, επικράτησε μεγάλη ανησυχία για το ενδεχόμενο να αναβληθεί ο αγώνας με τη Ζάλτσμπουργκ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο δόθηκε το πράσινο φως από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για διεξαγωγή του αγώνα.

Η Αλ Χιλάλ, κτυπήθηκε τις προηγούμενες μέρες από κορωνοϊό, αφού εντοπίστηκαν συνολικά 15 κρούσματα.

Η ομάδα, ωστόσο, παρατάχθηκε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο για τον αγώνα με την Σχαχρ Κχόντρο, για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας μόλις τρεις αλλαγές, εκ των οποίων δυο τερματοφύλακες και τελικά πήρε την πρόκριση.

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά δεκατρία κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάστηκαν στην Κλουζ, τον περασμένο Ιούλιο.
 
Πρόκειται για επτά ποδοσφαιριστές και έξι μέλη του τεχνικού τιμ, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο προπονητής της ομάδας και ο άλλοτε διεθνής άσος της Ρουμανίας, Νταν Πετρέσκου.
 
Οι παίκτες που βρέθηκαν θετικοί είναι οι Κρίστι Μανέα, Κλαούντιου Πέτριλα, Γκρεγκόρζ Σαντομιέρσκι, Κρίστι Μπαλγκραντεάν, Άντριαν Πάουν, Ντάμιαν Τζόκοβιτς και Κάταλιν Γκολόφκα.
 
Ένα κρούσμα λιγότερο από την Κλούζ, είχε ο Εθνικός Πειραιώς, που αγωνίζεται στην τρίτη εθνική κατηγορία στην Ελλάδα.
 
Τα κρούσματα στην συγκεκριμένη ομάδα, εντοπίστηκαν τον περασμένο Αύγουστο, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό εάν αφορούσαν ποδοσφαιριστές ή άλλα μέλη της ομάδας.
 
Η Στεάουα, πιθανή αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 10 κρούσματα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους ιθύνοντες της ομάδας, για το επερχόμενο παιχνίδι απέναντι στη Σλόβαν Λίμπερετς. Όλα τα κρούσματα αφορούν ποδοσφαιριστές της ομάδας.
 
Από 10 κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσης στην αγγλική Λέιτον Όριεντ και στην Βραζιλιάνικη Γκόιας. Μετά τα δέκα κρούσματα στην Λέιτον Όριεντ αποφασίστηκε αναβολή του αγώνα με την Τότεναμ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: