Αυτός είναι ο ύποπτος στημένος αγώνας της Α Κατηγορίας-Οι πρώτες αντιδράσεις

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια τις τελευταίες ώρες, μετά την είδηση πως η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού άρχισε έρευνα για ύποπτο στημένο αγώνα, που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην τέταρτη αγωνιστική του παγκύπριου πρωταθλήματος, χωρίς ωστόσο να έχει φθάσει στις Αρχές κόκκινος φάκελος για έντονη στοιχηματική δραστηριότητα. 
 
Συγκεκριμένα, οι αγώνες που διεξήχθησαν οι αγώνες:
-Ερμής-Ολυμπιακός 0-1,
-Πάφος-Εθνικός 2-2,
-ΑΕΛ-Καρμιώτισσα 3-1,
-Ομόνοια-ΑΕΚ 2-1,
-Ανόρθωση-Απόλλων 1-3,
-ΕΝΠ-ΑΠΟΕΛ 0-2.
 
Παρότι το μυαλό του φίλαθλου κοινού όταν υπάρχουν σενάρια για στημένους αγώνες πηγαίνει ως συνήθως σε μικρές ομάδες, εντούτοις, όπως μας υποδείχθηκε δεν πρέπει πάντα να στοχοποιούνται οι ίδιες ομάδες και δεν σημαίνει πως αυτό ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Πάντως, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για τον αγώνα Ανόρθωση-Απόλλωνας. 
 
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στην OMADA ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, πρόκειται για ομάδες Α’ κατηγορίας, το παιχνίδι των οποίων δεν είχε φυσιολογική στοιχηματική δραστηριότητα, ενώ μελετώντας τον αγώνα σε αργή κίνηση εντοπίστηκαν κάποια στοιχεία που χρήζουν πιο ενδελεχούς έρευνας. 
 
Όπως είπε, «βλέποντας από τηλεοράσεως τον αγώνα και τις επαναλήψεις σε αργή κίνηση, σε συνδυασμό με την αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα, κρίναμε πως έχριζε περαιτέρω διερεύνησης», ενώ ο κ. Παπαχαραλάμπους πρόσθεσε πως η Επιτροπή στην προκειμένη περίπτωση, λειτούργησε αυτεπάγγελτα, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να τηρεί αυτή τη στάση όταν εντοπίζει οτιδήποτε ύποπτο και δεν θα αναμένει να σταλούν φάκελοι από την UEFA και μετά να λειτουργήσει.
 
Την ίδια ώρα, ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε πως η διαδικασία για να κλητευθούν αθλητικοί παράγοντες βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εάν χρειαστεί θα ζητηθεί βοήθεια από την Αστυνομία, σε περίπτωση που κριθεί πως πρέπει να εκδοθούν εντάλματα. 

Πάντως, σημειώνεται πως ακόμη ουδείς έχει ενημερωθεί, γεγονός που προκάλεσε δυσφορία στους αθλητικούς παράγοντες. 
 
Σε δηλώσεις του στον ΟΜΑDA, ο πρόεδρος της Καρμιώτισσας Δημήτρης Βραχίμης, κληθείς να σχολιάσει τις φήμες που ήθελαν την ομάδα του να είναι η εμπλεκόμενη στον στημένο αγώνα, απάντησε ξεκάθαρα πως «δεν ισχύουν καθόλου αυτές οι φήμες. Η ομάδα μας δεν εμπλέκεται και δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο να είμαστε εμείς. Όποτε ακούγεται κάτι για στημένα, πάντα φταίει η Καρμιώτισσα».
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ερμή Λούκας Φανιέρος, μιλώντας επίσης στην OMADA, εξέφρασε άγνοια, ενώ είπε πως, «εμείς δεχθήκαμε γκολ στο 84’, ψάξτε να δείτε ποια είναι τα στημένα.
 
Την ίδια ώρα, βάζοντας οκτώ φατσούλες που χαμογελούν, ο Απόλλωνας έστειλε το δικό του μήνυμα, για το θόρυβο περί στημένου αγώνα, με την Ανόρθωση, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Ανόρθωσης, επίσης δήλωσε άγνοια, τονίζοντας πως δεν είχε οποιαδήποτε ενημέρωση. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: