Εξώδικο για μη τήρηση των μέτρων σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Εξώδικο για μη τήρηση των μέτρων, σε ποδοσφαιρικό αγώνα εξέδωσαν οι υγειονομικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των καθημερινών εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, για την περίοδο από 31 Αυγούστου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2020, διενεργήθηκαν 40 έλεγχοι σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, αθλητικά γεγονότα, κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως δεξιώσεις γάμων, βαφτίσεων, αρραβώνων σε χώρους εστίασης, πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου, χορού, κινηματογράφου, εικαστικές εκθέσεις, κτλ.

Από τους ελέγχους που έγιναν, εντοπίστηκε μια παραβίαση των σχετικών Διαταγμάτων και εκδόθηκε εξώδικο. Η παραβίαση αφορούσε τη μη τήρηση μητρώου καταγραφής θεατών με όλα τα στοιχεία όπως προβλέπεται από τις σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εξώδικο αφορά ποδοσφαιρικό αγώνα.

Αν και αρμόδιες Αρχές βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, για να αποφευχθεί νέα έξαρση κρουσμάτων και να ελεγχθεί έγκαιρα η κατάσταση, το Υπουργείο υπογραμμίζει ότι χρειάζεται η κινητοποίηση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών.

Με την ευκαιρία, επαναλαμβάνεται η αναγκαιότητα όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κοινωνικές τους επαφές και να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής υγιεινής.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι, σε περίπτωση ανάπτυξης συμπτωμάτων (βήχας, πυρετός, δύσπνοια, ανοσμία, δυσγευσία και αγευσία), οι πολίτες πρέπει να επικοινωνούν αμέσως με τον Προσωπικό τους Ιατρό για αξιολόγηση και παραπομπή για εργαστηριακή εξέταση, εάν κριθεί απαραίτητο.