Θετικοί και στα επαναληπτικά τεστ οι δέκα ποδοσφαιριστές-Ψάχνουν την πηγή της μόλυνσης

Σε συναγερμό συνεχίζει να βρίσκεται η Νέα Σαλαμίνα, μετά τα έντεκα κρούσματα κορωνοϊού, που εντοπίστηκαν στην ομάδα, εννέα εκ των οποίων αφορούν ποδοσφαιριστές της ομάδας, τον προπονητή Πάμπο Χριστοδούλου και ακόμα ένα μέλος του τεχνικού τιμ.
 
Μιλώντας στον Super Sport Fm, ο εκπρόσωπος Τύπου των ερυθρολεύκων Δημήτρης Λάζος, τόνισε ότι «όλοι εδώ βρισκόμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Προσπαθούμε με ψυχραιμία να χειριστούμε την κατάσταση. Υπάρχουν έντεκα θετικά κρούσματα και αυτό που προέχει είναι η παροχή ψυχολογικής στήριξης σε όλους. Όλοι είναι ασυμπτωματικοί. Δεν έχει παρουσιάσει κανείς σύμπτωμα, όμως αναμένουμε και τα υπόλοιπα τεστ. Όλων όσων βγήκαν αρνητικά, πέρασαν ξανά χθες από τεστ και τα αναμένουμε. Το ίδιο ισχύει και για τους θετικούς. Η επαναξιολόγηση τους ήταν ξανά θετική. Σήμερα είναι νέα τεστ. Ευχόμαστε να μην προκύψουν άλλα κρούσματα».
 
Επισήμανε εξάλλου, ότι από την Πέμπτη, δεν γίνονται προπονήσεις. Οι χώροι απολυμάνθηκαν και προχωράμε. Τα πρώτα τεστ έγιναν την Παρασκευή, και το Σάββατο μας είπαν ότι τα 15 πρέπει να γίνουν ξανά. Από αυτά, προέκυψαν δέκα θετικά. Χθες στείλαμε μεμονωμένα όλα τα αρνητικά τεστ να ξαναπεράσουν από τεστ και αναμένουμε τα αποτελέσματα».
 
Υπέδειξε εξάλλου πως «θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις στα πρωτόκολλα. Σε περίπτωση που έχεις τέσσερις θετικούς το παιχνίδι αναβάλλεται. Εμείς έχουμε έντεκα. Δεν γνωρίζουμε πως θα προχωρήσουμε. Έχουμε ενημερωθεί πως πρέπει να αναστείλουμε τις προπονήσεις, το οποίο και πράξαμε. Περιμένουμε τα αποτελέσματα και έπειτα θα πάρουμε οδηγίες. Το Υπ. Υγείας είναι σε επαφή με την ΚΟΠ και περιμένουμε ενημέρωση ώστε να δούμε πως θα το χειριστούμε. Δεν προέχει το αγωνιστικό αλλά η υγεία. Η ΚΟΠ είναι δίπλα μας και τους ευχαριστούμε».
 
Σε ότι αφορά στον επερχόμενο αγώνα με τον Ερμή, επισήμανε ότι «είναι δεδομένο ότι ο αγώνας με τον Ερμή θα αναβληθεί. Να δούμε και τα αποτελέσματα, αλλά αφού δεν θα έχουμε παίκτες και δεν θα γίνονται προπονήσεις, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο. Υπάρχουν πιθανότητες για περισσότερα κρούσματα».
 
Ερωτηθείς για την αλυσίδα μετάδοσης είπε ότι «δεν είναι δουλειά μας να το εντοπίσουμε αυτό. Δεν είναι από παίκτη που έφτασε στο νησί μας από εξωτερικό την προηγούμενη Δευτέρα. Δεν ήρθε σε επαφή με τους παίκτες. Ήταν θετικός ναι, ήρθε σε επαφή με δύο άτομα τα οποία ήταν αρνητικά μετά από δύο τεστ. Η εστία δεν είναι από τον παίκτη και αυτό μας ανησυχεί περισσότερο. Πρέπει να δούμε από που άρχισε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: