Τα... μωρά που έβαλαν γυαλιά στο ντέρμπι και η αποθέωση του Μπεργκ

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε περίτρανα πως στο Ηλίας Πούλος γίνεται εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια. Η διαχείριση των νεαρών παιδιών της ομάδας της Λευκωσίας, τόσο από τον προπονητή Χένιγκ Μπεργκ, όσο και από τον τεχνικό διευθυντή, Νεόφυτου Λάρκου, αποδίδει καρπούς.

Ο Νορβηγός τεχνικός παιχνίδι με παιχνίδι, αποδεικνύει πως εμπιστεύεται όλους τους ποδοσφαιριστές του το ίδιο και γνωρίζει το τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας στον αγωνιστικό χώρο. Περίπου εδώ και ένα χρόνο, ο κόσμος των πρασίνων αγωνιστική με αγωνιστική, αποθεώνει τον έμπειρο κόουτς, αφού τόσο η ριζική αλλαγή της ομάδας όσο και η εξασφάλιση ευρωπαϊκού ομίλου, τους κάνει περήφανους. 
 
Όπως ανέφερε και ο ίδιος μετά τη νίκη της ομάδας του κόντρα στην ΑΕΚ, «είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Έδειξαν κουράγιο, ποιότητα και πειθαρχία για να κερδίσουν αυτό το ματς. Δεν ήταν εύκολο. Έχουμε καλούς παίκτες στην ομάδα. Είναι πραγματικοί επαγγελματίες. Σήμερα ήταν η ευκαιρία τους, όπως με την Πάφο. Ο Βενιζέλου βελτιώνεται. Ο Χάμπος είναι μαζί μας από πέρυσι. Ο Τζιωνής έκανε ένα σούπερ παιχνίδι. Είναι πολύ εργατικός».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Η περηφάνια του Μπεργκ, η... ρουκέτα και η σκιά για τον ΑΠΟΕΛ


Ο κόουτς των πρασίνων έκανε μια τολμηρή κίνηση αλλάζοντας όλους τους ποδοσφαιριστές, σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, με τους επτά από τους ένδεκα να είναι Κύπριοι. Απόφαση που στο τέλος δικαίωσε τον Μπεργκ, αφού οι έντεκα πιτσιρικάδες κατάφεραν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Συγκεκριμένα, στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι Kυριακίδης, Μαυρίας, Βενιζέλου, Παναγιώτου, Κίκο, Κούσουλος, Χαραλάμπους, Τζιώνης, Λοΐζου, Ασάντε, Ντούρις.

Όλοι οι νεαροί του τριφυλλιού στο παιχνίδι με την ΑΕΚ είχαν σωστές τοποθετήσεις, αντάλλαζαν σωστές πάσες και παρόλο που η δυσκολία του παιχνιδιού ήταν μεγάλη, ανταποκρίθηκαν εκεί και όπου έπρεπε. 
 
Στα αξιοσημείωτα είναι και η εξαιρετική εμφάνιση του Λοΐζου Λοΐζου, ο οποίος πραγματοποίησε ίσως τη καλύτερη του εμφάνιση με το τριφύλλι στο στήθος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η… εν ψυχρώ εκτέλεση του Κίκο, το ξέσπασμα του Μπέργκ και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί