Το total football του Απόλλωνα, ο νέος... ρόλος του Σάλαϊ και το πρόγραμμα βουνό

Ο Απόλλωνας συνήθισε τους οπαδούς του αλλά και γενικότερα τους ποδοσφαιρόφιλους, να παρουσιάζει στο γήπεδο στοιχεία ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου που πνίγουν τον αντίπαλο και τον βάζουν στα… σχοινιά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.
 
Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο, ωστόσο ο Απόλλωνας είχε και πάλι την ουσία, που είναι το γκολ. Ξεκλείδωσε την άμυνα των Κρητικών και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.
 
Η συμπαγής αμυντική λειτουργία μετά το 0-1, σε συνδυασμό με τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις, βραχυκύκλωσαν τον ΟΦΗ, ο οποίος δεν κατάφερε να φτιάξει σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ ή τουλάχιστον να απειλήσει την εστία του Απόλλωνα.
 
Ο Σωφρόνης Αυγουστή, έδειξε ότι πήγε πολύ διαβασμένος, σε ένα αφιλόξενο για τους αντιπάλους γήπεδο, στο οποίο πέρυσι ήταν το μεγάλο ατού των Κρητικών και λίγες ομάδες κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. 
 
Ο προπονητής του Απόλλωνα, στη διάσκεψη Τύπου εξήγησε πως είναι πλεονέκτημα για τον ΟΦΗ να αγωνίζεται στο γήπεδο του, αφού παίζει κλειστά, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα, ο οποίος είναι μια ομάδα που θέλει να τρέχει στους χώρους και να ανοίγει το παιχνίδι από τα πλάγια.
 
Παρόλα αυτά, οι γαλάζιοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, που στην τελική ήταν και το ζητούμενο, αφού στο ποδόσφαιρο μετρούν τα γκολ και όχι οι εμφανίσεις.
 
Ένα άλλο στοιχείο που διακατέχει τον Σωφρόνη Αυγουστή, είναι πως ποτέ δεν σταματά να σκέφτεται την επόμενη μέρα ή καλύτερα τον επόμενο αντίπαλο. Μόλις μερικά λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης, είπε ότι «ήδη σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι». Ο Κύπριος τεχνικός, θέλει να έχει συνεχώς σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του και με αυτό το τρόπο τους στέλνει το μήνυμα πως εάν θέλουν να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει, δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι.
 
Αυτή την συγκέντρωση επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα και στο γκολ του Σάλαϊ στο 48ο λεπτό. Όταν βλέπεις ένα κεντρικό αμυντικό να βρίσκεται μετά από αντεπίθεση στο ύψος του πέναλτι, αυτό δεν γίνεται να μην είναι δουλεμένο στην προπόνηση. Εκεί που οι υπόλοιποι προπονητές όταν ανέβουν οι αμυντικοί τους, τους ζητούν να επιστρέψουν, ο Σωφρόνης τους αφήνει να γίνουν ακόμα και κρυφοί κυνηγοί.
 
Τα στοιχεία που δείχνει μέχρι τώρα ο Απόλλωνας, στέλνουν σε όλους το μήνυμα, αν και νωρίς στη χρονιά, πως φέτος μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Βάθος στο ρόστερ, σωστή διαχείριση από τον προπονητή και μάτι που γυαλίζει από τους παίκτες.
 
Μετά τον ΟΦΗ, οι γαλάζιοι στρέφουν την προσοχή τους στην Ανόρθωση, την οποία αντιμετωπίζουν την ερχόμενη Κυριακή για το πρωτάθλημα στο Αντώνης Παπαδόπουλος, με μοναδικό ζητούμενο τη νίκη, που θα τους διατηρήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
 

Απ’ εκεί και πέρα, θα δουν τον αγώνα της Τετάρτης με αντίπαλο τη Λεχ Πόζναν στο στάδιο ΓΣΠ και θα περιμένουν την απόφαση της Ομόνοιας, αν θα ζητήσει αναβολή του μεταξύ τους παιχνιδιού, λόγω των υποχρεώσεων της στην Ευρώπη, ώστε να πάρουν και οι ίδιοι κάποιες ανάσες ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: