Οι κατάρες και το repeat στους αποκλεισμούς για την Μπαρτσελόνα

Η βαριά ήττα με 8-2 από την Μπάγερν, αποτελεί μία από τις «μαύρες σελίδες» στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική αποτυχία που έχει καταγραφεί τα τελευταία πέντε χρόνια για τους «μπλαουγκράνα».

Η τελευταία επιτυχία της Μπαρτσελόνα, χρονολογείται πριν από πέντε χρόνια, όταν κατέκτησε το Tσάμπιονς Λιγκ, το 2015, κόντρα στη Γιουβέντους με 3-1. Τότε, η Μπάρτσα έχοντας όλα τα αστέρια στο ρόστερ της, όπως Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες είχε τον πρώτο λόγο για διακρίσεις.

Μετά από αυτήν τη σπουδαία διάκριση, η Μπαρτσελόνα υπέστη μια σειρά αποτυχιών, την οποία κανείς δεν θα περίμενε. Βέβαια, η «αποτυχία» είναι ένας σχετικός όρος. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο σύλλογος έχει κερδίσει τρεις τίτλους πρωταθλήματος και τρία Κύπελλα Ισπανίας, αλλά τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Καταλονίας είχε αρκετά δυσάρεστα αποτελέσματα τα οποία έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά, με το πιο πρόσφατο, το ματς -ντροπή- κόντρα την Μπάγερν.

Στις 14 Αυγούστου 2015, οι «μπλαουγκράνα», είχαν γνωρίσει οδυνηρή ήττα με 4-0 από την Μπιλμπάο, στο πρώτο ματς για το Super Cup. Στη ρεβάνς, δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 κι έτσι ο τίτλος με αυτόν τον τρόπο χάθηκε.

Δύο χρόνια αργότερα, η Ατλέτικο είχε νικήσει με 2-0 την Μπαρτσελόνα και παράλληλα την πέταξε εκτός θεσμού, από την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ για 2η φορά τα 3 τελευταία χρόνια!  Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε άξιζε τη νίκη και την πρόκριση. Εκείνη τη μέρα, ο Λιονέλ Μέσι για πέμπτο σερί ματς δεν σκόραρε, κάνοντας μία ακόμη κακή εμφάνιση. 

Στις 11 Απριλίου 2017, ήρθε ακόμα ένας οδυνηρός αποκλεισμός για την Μπάρτσα. Τότε ήρθε αντιμέτωπη με την Γιουβέντους για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «μπιανκονέρι» επικράτησαν με 3-0 στο πρώτο ματς απέκτησαν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του CL. Στη ρεβάνς έφυγε με το 0-0 απ'την Βαρκελώνη και απέκλεισε την Μπαρτσελόνα και βρέθηκε στα ημιτελικά για 12η φορά στην ιστορία της. Η χαρά για την ομάδα από το Τορίνο ήταν διπλή, καθώς πήρε ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2015.

Ενα χρόνο μετά, ήταν σειρά της Ρόμα και του Κώστα Μανωλά να πετάξουν εκτός Champions League, τον Μέσι και την παρέα του. Η ομάδα τότε του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε νικήσει 4-1 στην Βαρκελώνη και όμως η Ρόμα κατάφερε να νικήσει με 3-0 στο "Olimpico", με τον Ελληνα στόπερ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 82' με κεφαλιά και να «τρελαίνεται»!  Αυτή η ήταν τρίτη σερί χρονιά για την Μπαρτσελόνα, που αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Champions League (Ατλέτικο το 2015 και Γιουβέντους το 2016).

Η Λίβερπουλ πέρυσι κατάφερε να γράψει χρυσή σελίδα στην ιστορία όχι μόνο του συλλόγου αλλά και του Τσάμπιονς Λιγκ με τη μεγάλη ανατροπή στο «Ανφιλντ» κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Κανείς δεν θα περίμενε ότι οι «Reds» θα κατάφερναν να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα (3-0) και να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Οι «μπλαουγκράνα» πήγαν με τον αέρα του υπέρ της 3-0 από το ματς στο "Καμπ Νόου" και βρήκαν μία Λίβερπουλ «διψασμένη» για πρόκριση! Το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ, συνέτριψε με 4-0 την Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη διαδοχική σεζόν και ένατη συνολικά φορά για να διεκδικήσει το έκτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία της.

Η περυσινή χρονιά -αλλά και η φετινή όπως αποδείχθηκε- είναι μία από τις χειρότερες για την Μπαρτσελόνα, καθώς λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό της από το Τσάμπιονς Λιγκ, από την Λίβερπουλ ήρθε και η ήττα από τη Βαλένθια, στον τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι. 

Τη φετινή σεζόν έχοντας τον Κίκε Σετιέν, στην τεχνική ηγεσία, η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε ούτε φέτος να κάνει την υπέρβαση, μένοντας εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την ταπεινωτική ήττα από την Μπάγερν με 8-2, ενώ παράλληλα έχασε και τον τίτλο του πρωταθλήματος -από την πολύ καλύτερη φέτος- Ρεάλ.

Αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα, αποτελεί «μαύρη σελίδα» στην ιστορία των «μπλαουγκράνα», η οποία θα την στιγματίσει για τα επόμενα χρόνια...

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: