Επική ανατροπή και όνειρα για κούπα στα 50ά γενέθλια της Παρί

Απίστευτη ανατροπή της Παρί Σεν Ζερμέν στις καθυστερήσεις, με την οποία η παρέα των Νεϊμάρ – Κιλιάν Μπαπέ λύγισε την απίθανη Αταλάντα (2-1) και, ανήμερα των 50ών της γενεθλίων, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, για πρώτη φορά από το 1995.

Μια από τις ανατροπές που θα μείνουν αθάνατες στο Champions League πήρε η ομάδα του Τόμας Τούχελ, η οποία μέχρι το 90' ήταν εκτός ημιτελικών αλλά έζησε το απόλυτο όνειρο στέλνοντας στην... κόλαση την Σταχτοπούτα, Αταλάντα. Η La Dea του Τζανπιέρο Γκασπερίνι σχεδόν έζησε το θαύμα, όμως αυτό το έκανε τελικά η παρέα των Νεϊμάρ και Μπαπέ, που έστειλε την PSG στους «4» ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά ύστερα από 25 χρόνια.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Από την αρχή της αναμέτρησης, το ματς έδειξε ότι θα είναι ανοιχτό με αρκετές ευκαιρίες. Σε μόλις τρία λεπτά αγώνα η Αταλάντα απείλησε με ένα σουτ του Παπού Γκόμεζ που κατέληξε στην αγκαλιά του Κέιλορ Νάβας. Δευτερόλεπτα αργότερα ήταν σειρά της Παρί να απαντήσει. Ο Νεϊμάρ βρέθηκε απέναντι από τον Σπορτιέλο, αλλά το τελείωμά του κατέληξε άουτ.

Στο 11' ο τερματοφύλακας της Παρί χρειάστηκε ξανά να επέμβει σε μία κεφαλιά του Χάτεμπορ. Εκεί που η Αταλάντα προσπαθούσε να κρατήσει την μπάλα, η Παρί έφυγε στην αντεπίθεση με τον Νεϊμάρ, αλλά ο Βραζιλιάνος στο 19ο λεπτό έκανε άσχημη επιλογή ψάχνοντας τον Ικάρντι μέσα στην περιοχή.

Στο 27ο λεπτό η Αταλάντα απέκτησε το προβάδισμα. Ο Πάσαλιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έπειτα από κόντρες και με ωραίο σουτ κέρδισε τον Κέιλορ Νάβας γράφοντας το 1-0. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Παρί είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει.

Στο 41' ο Σαράμπια σε μία κόντρα επίθεση έψαξε τον Ικάρντι στην περιοχή, αλλά ο Τζιμσίτι παρενέβη και ο Αργεντινός δεν κατάφερε να σουτάρει. Στο 42ο λεπτό ο Χάτεμποερ έκανε ένα λάθος γύρισμα, ο Νεϊμάρ βγήκε μόνος του απέναντι στον Σαράμπια, αλλά δεν κατάφερε ξανά να ευστοχήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αταλάντα ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά κρατώντας μπάλα και προσπαθώντας να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ. Στο 58' οι Μπεργκαμάσκι έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Τολόι πήρε την κεφαλιά στην περιοχή, ο Τζιμσίτι στη συνέχεια έκανε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά η Παρί έπαιρνε την κατοχή και προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι. Η είσοδος του Μπαπέ στο 59ο λεπτό ενίσχυσε την ομάδα του Τούχελ, με τον Γάλλο να προσπαθεί να συνδυαστεί με τον Νεϊμάρ. Ωστόσο, οι Ιταλοί απορροφούσαν την πίεση.

Στο 74' η Παρί έχασε μία σπουδαία ευκαιρία. Ο Εμπαπέ πάτησε περιοχή από τα αριστερά, έκανε ένα πλασέ, αλλά ο Σπορτιέλο απέκρουσε με τα πόδια αποσοβώντας τον κίνδυνο. Δύο λεπτά αργότερα οι Παριζιάνοι ξαναχτύπησαν την "πόρτα" του γκολκίπερ της Αταλάντα. Ο Νεϊμάρ ντρίμπλαρε, πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Σπορτιέλο μπλόκαρε ξανά.

Η ομάδα του Τούχελ συνέχιζε να πιέζει, αλλά όταν χρειαζόταν ο γκολκίπερ της Αταλάντα δήλωνε παρών. Στο 80' ο Μπαπέ σούταρε από τα όρια της περιοχής αποτυχημένα, ενώ ο Γάλλος ένα λεπτό αργότερα δεν ευστόχησε από θέση τετ α τετ.

Ενώ όλα έδειχναν ότι η Αταλάντα θα πάρει την πρόκριση, η Παρί γύρισε το ματς τούμπα. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, ο Μαρκίνιος έφερε την αναμέτρηση στα ίσα. Ο Νεϊμάρ γύρισε μέσα από την περιοχή και ο Βραζιλιάνος από κοντά έγραψε το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα, οι Παριζιάνοι πέτυχαν την ολική ανατροπή. Ο Μπαπέ κινήθηκε από τα αριστερά και ο Τσούπο Μοτίνγκ με πλάσε έκανε το 2-1.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο – Τολόι, Καλντάρα, Τζίμσιτι (60' Παλομίνο) – Χάτεμπουρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Γκόσενς (82' Καστάιν) – Πάσαλιτς (70' Μουριέλ), Γκόμες (59' λ. τρ. Μαλινόφσκι) – Ζαπάτα (82' Νταρίβα).

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας (79' λ. τρ. Σέρχιο Ρίκο) – Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ – Ερέρα (72' Ντράξλερ), Μαρκίνιος, Γκέιγ (72' Παρέδες) – Σαράμπια (60' Μπαπέ), Ικάρντι (79' Τσουπό – Μοτίνγκ), Νεϊμάρ.

Πηγή: Gazzeta.gr