Ο Παφίτης ΜΜΑer που ζει το όνειρο στις ΗΠΑ-«Θέλω να μάθουν όλοι την Κύπρο»

Το δικό του ξεχωριστό όνειρο ζει στην Αμερική ο κορυφαίος Κύπριος MMAer, Χαράλαμπος Γρηγορίου. To ταλέντο του και το πάθος του για αυτό που κάνει τον χαρακτηρίζουν σε κάθε του αγώνα μέσα στο ρινγκ. Αν και στο δρόμο του βρέθηκαν αρκετές δυσκολίες, με πίστη στον εαυτό του, θέληση και σκληρή δουλειά, οι κόποι του ανταμείφθηκαν και δικαιωματικά βρίσκεται σε τέτοιο υψηλό επίπεδο.

«Νιώθω περήφανος πού σηκώνω τη σημαία μας ψηλά και την βλέπουν χιλιάδες κόσμος και μαθαίνουν ποια είναι η Κύπρος. Το βάρος όμως είναι μεγάλο γιατί ξέρω ότι πολλοί πιστεύουν και στηρίζονται σε εμένα και δεν θέλω να απογοητεύσω την χώρα μου και τους ανθρώπους που με στηρίζουν», ανέφερε ο Χαράλαμπος Γρηγορίου μιλώντας στην OMADA του REPORTER.

Πέραν από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Παφίτης MMAer, σοβαρός παράγοντας για τον ίδιο αποτέλεσε και το οικονομικό, αφού όπως είπε, δεν είχε βοήθεια από κανένα.
 
«Με πίστη στον Θεό και σκληρή δουλειά, στάθηκα στα πόδια μου. Όταν ξαφνικά φεύγεις από την Κύπρο, κανείς προπονήσεις και αγωνίζεσαι με τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο, σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά με πολλές ώρες προπόνησης φτάνεις στο ίδιο επίπεδο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Σεμινάρια Κickboxing, Muay Thai και ΜΜΑ από τον κορυφαίο Κύπριο ΜΜΑer
O Χαράλαμπος Γρηγορίου, βρέθηκε στο νησί μας και πραγματοποίησε σεμινάρια σε Λευκωσία και Πάφο, ενώ παράλληλα συνεχίζει εντατικά την προετοιμασία του ενόψει του ερχόμενου του αγώνα.

«Ήτανε μια ευκαιρία να κάνω αυτά τα σεμινάρια γιατί αγαπάω αυτό που κάνω και θέλω να δείξω στους αθλητές της Κύπρου κάποια μυστικά και κάποιες υψηλού επιπέδου τεχνικές που χρησιμοποιούμε στην Αμερική. Ο επόμενος μου αγώνας θα είναι μάλλον τον Οκτώβριο και λέω μάλλον επειδή περιμένουμε για τυχόν ειδοποίηση από το UFC, για αγώνα τελευταίας στιγμής και για αυτό συνεχίζω τις προετοιμασίες».

Κατά καιρούς υπάρχει αρκετή υποτίμηση γενικά για τους Έλληνες αθλητές στο εν λόγω άθλημα, ωστόσο ο Χαράλαμπος Γρηγορίου φθάνοντας σε τέτοιο ψηλό επίπεδο στην Αμερική, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
 
«Δυστυχώς υπάρχει υποτίμηση για τούς Έλληνες αθλητές και Έλληνες εννοώ Κύπριους και Ελλαδίτες. Ο λόγος είναι ότι στην Κύπρο, κάνεις δεν ενδιαφέρεται να προωθήσει τις Πολεμικές Τέχνες και το επίπεδο μένει χαμηλό. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Κύπρο, όμως λόγω του ότι οι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρονται, χάνονται αυτά τα ταλέντα. Εγώ πάντα λέω στους νέους αθλητές, αν θέλουν ένα καλό μέλλον πρέπει να φύγουν από την Κύπρο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Παφίτης MMAer μια ανάσα από το UFC-«Στεναχωριέμαι, αλλά όταν πετύχεις σε θυμούνται»
Το γεγονός πως δεν υπάρχει ανάλογη στήριξη από το κράτος, είναι κάτι το οποίο στεναχωρεί πολύ τον 28χρονο MMAer, ωστόσο, δεν πτοείται και δείχνει πως με το πέρασμα του χρόνου μπορεί και μόνος του να γίνεται όλο και καλύτερος.

Ερωτηθείς, για το πόσες ώρες προπόνησης την ημέρα απαιτούνται πριν από κάποιο σημαντικό αγώνα και ποιες οι θυσίες στην προσωπική του ζωή, ο Χαράλαμπος Γρηγορίου είπε «σε κάθε προετοιμασία που έχω για κάποιο αγώνα χρειάζομαι 3-5 ώρες προπόνησης. Οι θυσίες είναι πάρα πολλές, όπως η διατροφή, το χάσιμο κιλών, ο σωστός ύπνος, η αποξένωση από φίλους και αλλά πολλά. Όμως το ψυχολογικό είναι το πιο σημαντικό. Πολλοί νομίζουν ότι είναι απλό, αλλά δεν ξέρουν τη περνάμε καθημερινά. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι μέχρι και θάνατος, γι’ αυτό προτού αγωνιστείς σε ένα αγώνα υπογράφεις χαρτί ότι δεν φέρουν κάποια ευθύνη».

Για την τακτική του στους αγώνες αλλά και τον τρόπο που προσεγγίζει τον κάθε του αγώνα ο Χαράλαμπος Γρηγορίου ανέφερε, «ο Θεός δεν μας έδωσε το αίσθημα του φόβου. Και για αυτό τον έχω πάντα δίπλα μου και δεν φοβάμαι κανένα. Πάντα πρέπει να υπάρχει κάποιο σχέδιο και κάποια τακτική για τον αγώνα, εφόσον κάθε αντίπαλος έχει διαφορετικό τρόπο που παλεύει. Στόχος μου εμένα σε κάθε αγώνα είναι το Knock out, για αυτό παίζω πάντα επίθεση και πιέζω τον αντίπαλο μου από τα πρώτα δευτερόλεπτα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην κορυφή του κόσμου ο Παφίτης MMAer που φλερτάρει με το UFC
Ο κορυφαίος αθλητής MMAer έχει λάβει μέρος σε πολλές διοργανώσεις, από την πιο ασήμαντη μέχρι και το κορυφαίο GLORY kickboxing.
 
«Έχω δύο παγκύπριους τίτλους, δύο Πανελλήνιους και πέμπτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πολωνία στο Καράτε. Στο ΜΜΑ έχω τον Παγκύπριο τίτλο το 2014 και στο Kickboxing τον Παγκύπριο Τίτλο το 2016».
 
Ο 28χρονος MMAer αναφέρθηκε και στην καλύτερη στιγμή της καριέρα του, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στους νέους αθλητές που θέλουν να ασχοληθούν με τις Πολεμικές Τέχνες.

«Η καλύτερη στιγμή μου ήταν όταν έπαιξα στο παγκοσμίου φήμης GLORY Κickboxing, όπου είμαι και ο μοναδικός Κύπριος που αγωνίστηκε εκεί. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος όπως πάντα, να υπογράψω με τη νούμερο ένα διοργάνωση στον κόσμο το UFC. Να μην σταματήσουν να ονειρεύονται και να κυνηγούν τα όνειρα τούς. Πίστη και όλα θα έρθουν. Και να μην αφήσουν κανένα να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα τους».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: O κορυφαίος Κύπριος ΜΜΑer στο κλουβί της Αμερικής για σημαντική μάχη