Η ανερχόμενη δύναμη εκατομμυρίων της Αρμενίας στον δρόμο της Ομόνοιας

Την Αραράτ Αρμενίας έφερε η κλήρωση του Α' προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ για την Ομόνοια. Πρόκειται για μια νεοσύστατη ομάδα (σ.σ. ιδρύθηκε μόλις το 2017) που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα. 

Στα τρία χρόνια ζωής της έχει κερδίσει δύο πρωταθλήματα και ένα Σούπερ Καπ, ενώ η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται στα 5.43 εκατομμύρια ευρώ. Ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο δισεκατομμυριούχος Σαμβέλ Καραπετιάν, ο οποίος έχει θέσει ψηλούς στόχους για τον σύλλογο, θέλοντας να τον μετατρέψει σε ευρωπαϊκή ομάδα. 

Έδρα της είναι το Avan Academy Stadium, χωρητικότητας 1.500 θέσεων, ένα νέο σχετικά γήπεδο αφού χτίστηκε το 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμένικη ομάδα αγωνίζεται απέναντι στη Νόα στις 18:00 για το Σούπερ Καπ Αρμενίας, με τον Χένινγκ Μπεργκ να έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κατασκοπία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φιλοξενούμενη κόντρα στην Αραράτ για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ η Ομόνοια

Την περσινή σεζόν έφτασε μια ανάσα από την είσοδό της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, γεγονός που θα πρέπει να ηχήσει ως καμπανάκι στα αυτιά του Μπεργκ και των ποδοσφαιριστών του. 

Η Αραράτ είχε αποκλειστεί νωρίς από την ΑΙΚ Στοκχόλμης στον Α' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο κατάφερε να προχωρήσει μέχρι τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ εκεί όπου βρήκε αντιμέτωπη την Ντούντελάζ Λουξεμβούργου.

Δείτε στιγμιότυπα από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση:

Στα χαρτιά φαντάζει ως η πιο δυνατή αντίπαλος από τις τρεις που μπορούσαν να τύχουν στην Ομόνοια κι αυτό γιατί έχει επενδύσει αρκετό χρήμα με παίκτες από διάφορες χώρες να βρίσκονται στο ρόστερ της.

Η UEFA δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα που ίσως λάβει χώρα σε ουδέτερη έδρα, λόγω του ότι η Αρμενία βρίσκεται στην τρίτη επιδημιολογική κατηγορία.