Θλίψη στην κυπριακή πετόσφαιρα... Έφυγε ο μεγάλος Πανίκος Θεοχάρους

Μεγάλη θλίψη για το βόλεϊ της Κύπρου αποτελεί ο θάνατος του Πανίκου Θεοχάρους, ενός από τούς καλύτερους πετοσφαιριστές πού ανέδειξε η Ανόρθωση αλλά και η Κύπρος. 
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΟΠΕ, το μεγάλο ίνδαλμα των φιλάθλων της Ανόρθωσης τις δεκαετίες 70 και 80 είναι άλλος ένας μεγάλος αθλητής που φεύγει, χωρίς να μπορεί να δει την αγαπημένη του πόλη την Αμμόχωστο ελεύθερη.

Σύμβολο του κυπριακού βόλεϊ, εμβληματική μορφή, ο πρώτος Κύπριος που έπαιξε στην Εθνική Ελλάδος, το 1974 κλήθηκε στην Εθνική ανδρών για Βαλκανικό πρωτάθλημα, έπαιξε και στην Εθνική εφήβων. Αγωνίστηκε και στην Εθνική Κύπρου (1979-1982).
Αγωνίστηκε κυρίως σε Ανόρθωση, ΑΟ Μίλων, και στη δύση της καριέρας του για λίγο και στην ΑΕ Καραβά. Δούλεψε και ως προπονητής με επιτυχία στις ομάδες κυρίως που αγωνίστηκε αλλά και σε αρκετές άλλες στην Ελλάδα όπου κυρίως ζούσε μετά το 1974.
Γεννήθηκε 3.3.1957, φοίτησε στο Γυμνάσιο Αμμοχώστου και εκεί διέκρινε το ταλέντο του ο Νίκος Νικολάου και τον έβαλε αμέσως στην ομάδα του βόλεϊ σε ηλικία 15 χρόνων.
 
Τιμήθηκε από την ΚΟΠΕ το 2006 (η ομάδα της Ανόρθωσης και όλοι οι παίκτες της περιόδου 1973-74) και το 2018 στα 40χρονα της Ομοσπονδίας.

«Πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έφυγε από την ζωή ένας μεγάλος αθλητής του κυπριακού βόλεϊ, ένας μοναδικός και χαρισματικός παίκτης όπου μπορούσε να κατευθύνει με μαεστρία την ομάδα του και να γυρίσει ένα χαμένο παιγνίδι σε νικηφόρο. Πανίκος Θεοχάρους, ο καλύτερος πασαδόρος όλων των εποχών στην Κύπρο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΟΠΕ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ