Οι έξι μουντιαλικοί που άφησαν την Ελλάδα για την Κύπρο και ο... Λάζαρος

Ο Σωφρόνης Αυγουστή θέλει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στην ομάδα του και το δείχνει με κάθε τρόπο. Ο προπονητής των γαλάζιων, σε δηλώσεις του μετά το φιλικό της περασμένης Τετάρτης κόντρα στην Καρμιώτισσα, στο Παφιακό στάδο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή, τον οποίο χαρακτήρισε προσωπικό του στόχο.
 
«Είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στην ομάδα και πιστεύω μπορεί να προσφέρει αυτά που χρειαζόμαστε, για να πετύχουμε τους στόχους μας».
 
Ο Απόλλωνας αναμένει την τελική απάντηση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος ξεναγήθηκε στο Κολόσσι, συνομίλησε με τον Νίκο Κίρζη και επέστρεψε στην πατρίδα του, για να καταλήξει στην επιλογή του.
 
Εάν ο Λάζαρος πει το πολυπόθητο «ναι» στον Απόλλωνα, τότε θα γίνει ο έβδομος Έλληνας διεθνής που έχει παίξει σε τελική φάση Μουντιάλ και αγωνίζεται στην πατρίδα μας.
 
Η OMADA του REPORTER, σας παρουσιάζει τους προηγούμενους έξι μουντιαλικούς Έλληνες, που έπαιξαν στην Κύπρο.
 
Σπύρος Μαραγκός
Ο Σπύρος Μαραγκός, ήταν ο πρώτος Έλληνας διεθνής που αγωνίστηκε σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου, το 1994 και κατηφόρισε στην Κύπρο, για λογαριασμό της Ομόνοιας.
 
Αγωνίστηκε για μια σεζόν με το τριφύλλι, φορώντας συνολικά 31 φορές τη φανέλα της Ομόνοιας και σκόραρε πέντε γκολ.
 
Την επόμενη χρονιά, επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, ενώ το 2000 τον έφερε στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Ο Μαραγκός αγωνίστηκε 44 φορές με τους γαλαζοκίτρινους και σκόραρε τέσσερα γκολ.
 
Στη δεύτερη του χρονιά στον ΑΠΟΕΛ, ο Ελλαδίτης κατέκτησε το πρωτάθλημα, το οποίο ήταν και το τελευταίο στην πλούσια καριέρα του, αφού στη συνέχεια κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
 
Ο Μαραγκός αγωνίστηκε κατά σειρά σε Πανιώνιο, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ομόνοια, ΠΑΟΚ και ΑΠΟΕΛ.
Νίκος Μαχλάς
Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η τελευταία ομάδα της καριέρας και του Νίκου Μαχλά, ο οποίος επίσης έπαιξε στην τελική φάση του Μουντιάλ του 1994.
 
Ο Ελλαδίτης στράικερ, έφθασε στη χώρα μας το 2006 και παρέμεινε μέχρι το 2008. Αγωνίστηκε συνολικά 51 φορές με την ομάδα της Λευκωσίας και πέτυχε 17 γκολ.
 
Ο Μαχλάς κατέκτησε το πρωτάθλημα στην πρώτη του χρονιά με τον ΑΠΟΕΛ και το κύπελλο στη δεύτερη.
 
Από τον ΟΦΗ ξεκίνησε την καριέρα του ο Μαχλάς. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την ολλανδική Φίτεσε, ενώ το μεγάλο βήμα στην καριέρα του το έκανε το 1999, όταν φόρεσε τη φανέλα του Άγιαξ. Έπαιξε επίσης ως δανεικός για μία χρονιά στη Σεβίλλη, πριν επαναπατριστεί για λογαριασμό του Ηρακλή. Στη συνέχεια επέστρεψε στον ΌΦΗ, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν ο ΑΠΟΕΛ.
Αλέκος Αλεξανδρής
Μεταγραφική βόμβα ανακοίνωσε το καλοκαίρι του 2005 ο ΑΠΟΠ-Κινύρας Πέγειας, αποσπώντας την υπογραφή του σπουδαίου Έλλαδίτη επιθετικού Αλέκου Αλεξανδρή, ο οποίος είχε ρόλο παίκτη-προπονητή στην ομάδα.
 
Ο Αλεξανδρής παρέμεινε στην ομάδα της Πάφου για μία χρονιά και απέδειξε την μεγάλη του κλάση. Σε 17 αγώνες, πέτυχε 15 γκολ και στη συνέχεια έθεσε τέρμα στην μεγάλη του καριέρα.
 
Η καριέρα του Αλεξανδρή ξεκίνησε από τη Βέροια. Ακολούθως, μεταγράφηκε στην ΑΕΚ και στη συνέχεια στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Έπαιξε επίσης σε Λάρισα, Καλλιθέα και τέλος στον ΑΠΟΠ Κινύρα.
Χρήστος Πατσατζόγλου
Το 2009, η Ομόνοια ήθελε να επιστρέψει στους τίτλους και για να το πετύχει έφερε στην Κύπρο, μεταξύ άλλων, τον Χρήστο Πατσατζόγλου.
 
Ο διεθνής με την Εθνική Ελλάδος, παρότι δεν βοήθησε πολύ τους τριφυλλοφόρους, αφού έπαιξε μόλις έξι παιχνίδια, στο τέλος της σεζόν σήκωσε την κούπα του πρωταθλήματος.
 
Μετά την κατάκτηση του τίτλου με την Ομόνοια, ο Πατσατζόγλου πήρε κλήση από τον Όττο Ρεχάγκελ και αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 2010, στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.
 
Ο Πατσατζόγλου αγωνίστηκε κατά σειρά σε Σκόντα Ξάνθη, Ολυμπιακό Πειραιώς, Ομόνοια, ΑΕΚ Αθηνών, ΠΑΣ Γιάνινα, Ηρακλή Ψαχνών, ΑΕΚ Χαλκίδος, Χαλκίδα, Προοδευτική, Φωστήρα και ΑΠΟ Αετό Κορυδαλλού.
Αλέξανδρος Τζιόλης
Σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε και ο ΑΠΟΕΛ τη σεζόν 2012-13, με την απόκτηση του Αλέξανδρου Τζιόλη με τη μορφή δανεισμού από τον ΑΠΟΕΛ.
 
Ο Τζιόλης είχε μια γεμάτη σεζόν και πρόσφερε τα μέγιστα, για να κατακτήσει ο ΑΠΟΕΛ τον τίτλο του πρωταθλητή. Σημειώνεται ότι είχε αγωνιστεί με την γαλανόλευκη τόσο στο Μουντιάλ του 2010, όσο και σε εκείνο του 2014.
 
Ο Ελλαδίτης μέσος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανιώνιο και στη συνέχεια πήγε ως δανεικός, στην Βέρντερ Βρέμης. Έπαιξε επίσης σε Σιένα, Ράσινγκ Σανταντέρ, Μονακό, ΑΠΟΕΛ, ΠΑΟΚ, Καισερισπόρ, Χέρτ οφ Μιντλόθιαν και Αλ Φαϊχά.
Λούκας Βύντρα
Ο Λούκας Βύντρα έφθασε στην Κύπρο για την Ομόνοια το καλοκαίρι του 2016 και παρέμεινε στην ομάδα μέχρι το 2019. Όπως και ο Τζιόλης έτσι και ο Βύντρα αγωνίστηκε σε δύο παγκόσμια κύπελλα, το 2010 και το 2014.
 
Στα τρία χρόνια του στην Ομόνοια, ο Βύντρα αγωνίστηκε σε 70 παιχνίδια και σκόραρε τέσσερις φορές. Πολλές φορές, οι φίλοι των πρασίνων, είχαν στο στόχαστρό τους τον Ελλαδίτη αμυντικό, για τις εμφανίσεις του.
 
Ο Βύντρα, έκανε τα πρώτα του βήματα στον Πανηλειακό, ενώ στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού για μια δεκαετία, πριν πάει στην Ισπανία για λογαριασμό της Λεβάντες.Ακολούθησε η μεταγραφή του στη Χάποελ Τελ Αβίβ, ενώ μετά την Ομόνοια επέστρεψε στην Ελλάδα και αγωνίζεται με τη Λαμία.