Το ονειρό του το τρελό σταμάτησε στο Μολινό-Αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Το όνειρο σταμάτησε στο «Μολινό». Ο Ολυμπιακός... άργησε να μπει στο ματς ένα δεκάλεπτο, ο τερματοφύλακάς του στη φάση που χρειάστηκε να βγάλει τα λεφτά του, σε αντίθεση με τον αντίπαλο, τα έκανε μαντάρα και κάπως έτσι, με αυτό το 1-0 και μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα η Γουλβς είναι αυτή που περνάει στην οκτάδα του Europa League.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν κάκιστο και όπως αποδείχθηκε για πολλοστή φορά, σε αυτό το επίπεδο του ανταγωνισμού σπανίως δεν το πληρώνεις... Πολύ νευρικοί οι «ερυθρόλευκοι» από τις πρώτες επαφές της μπάλας, 
με 4-5 γρήγορα αβίαστα λάθη σε κοντρόλ, πάσες και διωξίματα, «έβαζαν» σταθερά στην περιοχή τους τον αντίπαλο. Αντίθετα, η Γουλβς είχε από την πλευρά της καλή πίεση, χωρίς να αφήσει καθόλου μπάλα και χώρο στα πόδια των παικτών του Μαρτίνς και με αντίστοιχα καλή κυκλοφορία. Πρακτικά, σε αυτά τα πρώτα 10' ο Ολυμπιακός ήταν άφαντος στο χορτάρι του «Μολινό», ένα δεκάλεπτο που σφραγίστηκε με την απίθανη γκάφα του Αλέν και το εύστοχο πέναλτι του Χιμένες, το οποίο κέρδισε ο Ποντένσε από τον Γάλλο γκολκίπερ.

Μμετά το τέταρτο ανέβηκε σιγά σιγά ο Ολυμπιακός και κράτησε περισσότερο τη μπάλα, κοντρολάροντας παράλληλα και τον ρυθμό πιο σωστά. Είχε μάλιστα και τις πρώτες δύο καλές του φάσεις στο ματς πριν τη συμπλήρωση του 20λέπτου με Μασούρα και Τσιμίκα. Στο 29' μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και γκολ ισοφάρισης μετά από έξοχη αντεπίθεση, όμως στάθηκαν άτυχοι αφού ο Ελ Αραμπί ήταν εκτεθειμένος για... χιλιοστά -πριν το εύστοχο πλασέ του Καμαρά- και ως εκ τούτου το τέρμα ακυρώθηκε σωστά μετά τον έλεγχο του VAR.

Ενδεικτικό της βελτίωσης της εικόνας των Πειραιωτών μετά και τις σχετικές, συνεχείες φωνές του Μαρτίνς από τον πάγκο, ήταν το στατιστικό του μισαώρου, όταν έδειξε 41-59 κατοχή μπάλας για τον Ολυμπιακό. Από το 20' ως το 40' μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν πια ισορροπήσει πλήρως το ματς και έκαναν μια εμφάνιση από αυτές που είχαν συνηθίσει τον κόσμο τους φέτος, με οργανωμένες επιθέσεις, με έλεγχο της μεσαίας γραμμής και με καλή πίεση στη μπάλας. Το φινάλε του πρώτου 45λεπτου βρήκε τον Ολυμπιακό να τα βάζει με τον εαυτό του αφού άργησε να μπει στο ματς για ένα δεκάλεπτο και με την τύχη του αφού χάθηκαν οριακά οι δύο μεγάλες ευκαιρίες του για το εκτός έδρας γκολ.

Από το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ολυμπιακός διατήρησε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, με τη Γουλβς να δίνει χώρο, παίζοντας πίσω από την μπάλα ώστε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Σε 2-3 τέτοιες περιπτώσεις βρήκε τις μεγάλες ευκαιρίες της για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, όμως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο χάθηκαν. Στο πρώτο μισό του δεύτερο 45λεπτου ωστόσο μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση έχασε και ο Ολυμπιακός, με μοιραίο τον Ελ Αραμπί στο διάστημα αυτό.

Όσο περνούσε η ώρα πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν όλο και περισσότερο με κατοχή μπάλας που πλησίαζε το 70%! Στο τελευταίο τέταρτο το ματς έγινε... ροντέο, με τον Μαρτίνς να παίζει φουλ επίθεση και να χάνονται εκατέρωθεν κλασικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Στο φινάλε ο Ολυμπιακός είχε σταθερά τη Γουλβς μέσα στην περιοχή της, όμως οι Άγγλοι αμύνθηκαν αποτελεσματικά όποτε χρειάστηκε, όπως «παρών» φώναξε και ο Ρουί Πατρίτσιο με μεγάλες επεμβάσεις. Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, με το 1-0 να παραμένει και να στέλνει τη Γουλβς στη Γερμανία για το φάιναλ-8.

Πηγή: sdna