Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ-Κεκλεισμένων οι αγώνες του Nations League

Η ηγεσία της UEFA και 55 Γενικοί Γραμματείς των χωρών μελών της συνεδρίασαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την επανέναρξη των διοργανώσεων της UEFA σε συλλογικό και Εθνικό επίπεδο.
 
Τονίστηκε ότι είναι πιθανόν, κάποιοι αγώνες των προκριματικών γύρων του Champions και του Europa League να χρειαστεί να γίνουν σε ουδέτερες χώρες και συζητήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια.
 
Σε ανακοίνωση της, η UEFA ευχαριστεί τις ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Κύπρου, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Ελλάδας για τη συνεργασία τους προκειμένου να φιλοξενήσουν αγώνες ομάδων άλλων χωρών, αν χρειαστεί.
 
Επίσης συζητήθηκαν οι αγώνες των Εθνικών ομάδων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Nations League. Προς το παρών, δεν λήφθηκε απόφαση να γίνουν αγώνες σε ουδέτερες έδρες.
 
Σύμφωνα με την απόφαση που ισχύει, οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στα μέσα Αυγούστου, για το αν θα διαφοροποιηθεί αυτή η απόφαση και θα επιτραπεί η μερική παρουσία φιλάθλων.
 
Όσον αφορά τις διοργανώσεις των μικρών Εθνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένες για το Φθινόπωρο, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μεταφερθούν για την άνοιξη του 2021, χωρίς να ληφθεί οριστική απόφαση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: