Με τριάρες πέρασαν στους «8» Κοπεγχάγη και Σαχτάρ

Η δράση επέστρεψε στο Europa League! Μπορεί στο πρώτο ματς στην Κωνσταντινούπολη να είχε γνωρίσει την ήττα (1-0) με το πέναλτι του Βίστσα στο 88ο λεπτό, αλλά στο Τέλια Πάρκεν δεν συνάντησε αντίσταση από την πρωταθλήτρια Τουρκίας.

Η Κοπεγχάγη νίκησε 3-0 την Μπασακσεχίρ, ανέτρεψε στο σκορ του πρώτου αγώνα και περιμένει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (είναι πρακτικά... αδύνατον να αποκλειστεί από την ΛΑΣΚ, την οποία είχε νικήσει 5-0 εκτός έδρας στο πρώτο ματς) στο Final 8 που θα διεξαχθεί στα γερμανικά γήπεδα. Πρωταγωνιστής ο Βιντ, ο οποίος άνοιξε το σκορ και το δρόμο, ενώ διεύρυνε και το προβάδισμα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Φαλκ.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Σολμπάκεν): Γιόνσον, Βαρέλα, Νέλσον, Μπιέλαντ, Μπόιλεσεν (69' Μπένγκτσον), Μουντραζίγια (54' Στάγε), Ζέκα, Μπιέλ (84' Οβιέδο), Όλντερ Βιντ, Φαλκ Γένσεν (84' Μπάρτολετς), Κάουφμαν (54' Ντάραμι).

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουνιόκ, Καϊσαρά, Επουρεάνου, Σκρτελ, Κλισί, Καχβετσί (71' Οζτζάν), Τοπάλ (54' Άλεκσιτς), Τεκντεμίρ (54' Ελία), Κριβελί (79' Γκίλμπραντσεν), Μπα, Βίστσα.

Η Σαχτάρ είχε ήδη προίκα τη νίκη στη Γερμανία επί της Βόλφσμπουργκ. Αν και το ματς πήγαινε για 0-0, η εξέλιξη ήταν εντελώς διαφορετική. Η ομάδα του Ντόνετσκ τελικά νίκησε 3-0 στο Ολιμπίσκι τους λύκους. Ο Ζούνιορ Μοράες άνοιξε το σκορ στο 89ο λεπτό, ο Σόλομον στο 90+1' διέλυσε κάθε πιθανότητα αποκλεισμού, ενώ ο Μοράες με το δεύτερο γκολ του διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΣΑΧΤΑΡ (Λουίς Κάστρο): Πιατόβ, Ντοντό, Κριβτσόβ, Χοχολάβα, Ματβιγένκο, Αντόνιο (74' Κοβαλένκο), Στεπανένκο, Μάρλος (77' Σόλομον), Αλάν Πατρίκ, Τάισον (86' Κονοπλιάνκα), Μοράες.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Κάστεελς, Μπρουκς, Πόνγκρατσιτς, Τισερόν, Σλάγκερ, Μπρέκαλο (76' Γκιβαλογκί), Άρνολντ, Ρουσιγιόν (83' Κλάους), Βέρχορστ, Γκίντσεκ (61' Μαρμούς), Σάντος Σα.

*Αποβλήθηκαν οι Χοχολάβα (απευθείας κόκκινη στο 68') και Μπρουκς (δεύτερη κίτρινη στο 70').

Πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: