Αυτός ήταν ο Ματ… Ένας δεινός σκόρερ, ένας ωραίος άνθρωπος

Ήταν Ιούνιος του 2018… Ο Ματ Νταρμπισάιαρ, κάθεται με την οικογένεια του σε εστιατόριο πολύ γνωστού ξενοδοχείου στη Λευκωσία και απολαμβάνει το γεύμα του. Λίγο πιο κάτω, βρίσκονταν δύο φίλοι, οι οποίοι είχαν επαγγελματική υποχρέωση στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.
 
Ο ένας, οπαδός του ΑΠΟΕΛ και ο άλλος της Ανόρθωσης. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του Ματ, αποφάσισαν να τον προσεγγίσουν για να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες.
 
Πολλές φορές, οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές, δεν είναι και καλοί χαρακτήρες, μα ο Ματ δεν είναι έτσι. Σηκώθηκε και ευγενικά και δέχθηκε να ποζάρει μπροστά στη φωτογραφική μηχανή.
 
Όταν του είπαν ότι είναι οπαδοί άλλων ομάδων, χαμογέλασε και είπε ότι έχουμε ένα κοινό. Αγαπάμε και οι τρεις το ποδόσφαιρο…
 
Αυτός ήταν ο Νταρμπισάιαρ, ένας άνθρωπος που στα τέσσερα χρόνια που παρέμεινε στην Κύπρο, σκόραρε 62 φορές με το τριφύλλι και δεν προκάλεσε ούτε μία φορά την αντίπαλη εξέδρα. Δεν έκανε ποτέ, την παραμικρή χειρονομία μέσα στο γήπεδο.
 
Το μεγαλύτερο επίτευγμα του όμως, ήταν ότι και εκτός γηπέδου ήταν άψογος χαρακτήρας.
 
Αυτό δείχνει και η ανάρτηση του πρώην αρχηγού του ΑΠΟΕΛ Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, με τον οποίο τέθηκαν πολλές φορές αντιμέτωποι…
 
«Αγαπημένε μου φίλε Ματ, ήσουν ένας κύριος, μέσα και έξω από το γήπεδο. Συγχαρητήρια για όσα έχεις πετύχει με την Ομόνοια και το κυπριακό ποδόσφαιρο, όλα αυτά τα χρόνια. Σου εύχομαι τα καλύτερα, γιατί τα αξίζεις. Θα τα ξαναπούμε. Να προσέχεις τον εαυτό σου και την αγαπημένη σου οικογένεια».
 
Τράβηξε μόνος του το κουπί σε δύσκολες εποχές
Τα χρόνια που επέλεξε ο Νταρμπισάιαρ για να παίξει στο τριφύλλι, ήταν ίσως τα χειρότερα στην ιστορία της Ομόνοιας, με εξαίρεση την περσινή σεζόν. Μα δεν τα έβαλε ποτέ κάτω. Δεν έψαξε να βρει στέγη σε άλλη ομάδα εντός ή εκτός Κύπρου, η οποία θα τον βοηθούσε να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα.
 
Έμεινε στην Ομόνοια και πολλές φορές τραβούσε μόνος του κουπί. Πήρε δύο φορές το χρυσό παπούτσι και αγαπήθηκε όσο λίγοι, από τον πράσινο λαό. Μα κι ο ίδιος αγάπησε παθολογικά την Ομόνοια.
 
Στην αποχαιρετιστήρια ανάρτησή του, ο Ματ έγραψε πως, «αυτός δεν ήταν απλά ένας σύλλογος για εμένα, ήταν οικογένεια. Είχα τέσσερα απίστευτα χρόνια μαζί σας. Στιγμές που θα με συνοδεύουν για μια ζωή. Το να είμαι αρχηγός σ' αυτή την ομάδα, να κατακτά το πρωτάθλημα και να κερδίζει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι κάτι που δεν θα έφευγα αν δεν τα έκανα».
 
Και κάπως έτσι έκλεισε ο κύκλος του στην Ομόνοια. Μπορεί η χρονιά να μην τέλειωσε ποτέ λόγω της πανδημίας, αλλά ο Άγγλος επιθετικός, αφήνει την ομάδα που αγάπησε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ελπίζει ότι φέτος, θα φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.
 
Εκείνος, θα την παρακολουθεί από τη μακρινή Αυστραλία, όπου θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Μακάρθουρ Fc…
 
Όποια ομάδα κι αν υποστηρίζεις, ο Νταρμπισάιαρ αξίζει ένα ευχαριστώ για όσα πρόσφερε στο κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά και μια βαθιά υπόκλιση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: