Κόκκινο από ΚΟΠ στην Ομόνοια για μετάδοση του φιλικού με Σαλαμίνα-Η θέση της ομοσπονδίας

Καταγγέλλουν ότι ΚΟP TV και CYTA απαγόρευσαν τη ζωντανή προβολή της φιλικής αναμέτρησης της Ομόνοιας με τη Νέα Σαλαμίνα, οι πράσινοι.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομόνοια αναφέρει ότι, «αιφνίδια πριν μερικά λεπτά ενημερωθήκαμε από την Ομοσπονδία πως λόγω πνευματικών δικαιωμάτων δεν θα μας επιτρεπόταν η ζωντανή προβολή της αναμέτρησης, παρά το γεγονός πως εδώ και αρκετές μέρες έχουμε συμφωνήσει με τη γηπεδούχο ομάδα της Νέας Σαλαμίνας για τη ζωντανή μετάδοση της μεταξύ μας αναμέτρησης».
 
Η Ομόνοια απολογήθηκε στους φιλάθλους της για την ταλαιπωρία και αναφέρει ότι θα διευθετήσει την επιστροφή των χρημάτων που έχουν πληρώσει για την παρακολούθηση της αναμέτρησης.
 
Η ΚΟΠ απάντησε στην ανακοίνωση της Ομόνοιας, σημειώνοντας ότι «προς αποφυγήν λανθασμένων εντυπώσεων:
 
- Η ΚΟΠ διατηρεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα προβολής των εντός έδρας αγώνων της Νέας Σαλαμίνας
 
- Η ΚΟΠ, μέσω συμβολαίου που έχει συνάψει με τη Cyta, συμφώνησε για προβολή των αγώνων με γηπεδούχο τη Νέα Σαλαμίνα από την τηλεοπτική πλατφόρμα Cytavision.
 
- Το συμβόλαιο καλύπτει επισήμους και φιλικούς αγώνες.
 
- Αναφορικά με το σημερινό τηλεοπτικό αγώνα, δεν υποβλήθηκε στην Ομοσπονδία οποιοδήποτε επίσημο αίτημα για ζωντανή τηλεοπτική προβολή, ούτε από τη Νέα Σαλαμίνα αλλά ούτε από την Ομόνοια.
 
Καταλήγοντας στην ανακοίνωση, η ΚΟΠ εξέφρασε τη λύπη της για την οποιαδήποτε αναστάτωση πιθανόν να προκλήθηκε. «Η ΚΟΠ, όπως και ο κάθε Οργανισμός, έχει υποχρέωση να σέβεται τις υποχρεώσεις του που απορρέουν μέσα από συμβάσεις που έχει συνάψει με άλλους οργανισμούς».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: