Τέλος εποχής για τον Ίκερ Κασίγιας-Κρεμάζει τα γάντια του μετά από 22 χρόνια

Ο θρυλικός τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και της Πόρτο, Ίκερ Κασίγιας, ανακοίνωσε σήμερα (4/8) πως σταματάει το ποδόσφαιρο. Ο "Άγιος Ίκερ" αποχωρεί, έχοντας κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο.

Κατέκτησε τρία Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλητής Ισπανίας πέντε φορές, και δύο φορές πρωταθλητής Πορτογαλίας. Με την "Φούρια Ρόχα" κατέκτησε δύο Euro (2008,2012) και ένα Μουντιάλ (2010), όντας ο αρχηγός της ομάδας και στις τρεις διοργανώσεις.

Την περσινή χρονιά ο Κασίγιας υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου και φέτος  είχε αναλάβει διοικητικό ρόλο στην Πόρτο. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης, σε ρόλο ειδικού συμβούλου του Φλορεντίνο Πέρεθ.

Σε συλλογικό επίπεδο έπαιξε συνολικά 881 φορές, και 167 με την εθνική Ισπανίας.  Σε ένα αποχαιρετιστήριο tweet του στον προσωπικό του λογαριασμό δήλωσε μεταξύ άλλων: "Το πιο σημαντικό είναι το μονοπάτι στο οποίο ταξιδεύεις και οι άνθρωποι που σε συνοδεύουν, όχι ο προορισμός. Μπορώ να πω χωρίς δισταγμό, ότι ήταν το σωστό μονοπάτι και ο ονειρικός προορισμός. Σας ευχαριστώ".

 

Πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: