Γ. Πάπουτσος: Δεν είναι σκάκι η διαιτησία για να γίνονται σωστές κινήσεις

«Δεν είναι σκάκι η διαιτησία, για να γίνονται σωστές κινήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργος Πάπουτσος, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στην κυπριακή διαιτησία.
 
Μιλώντας στο ραδιόφωνο Active, ο κ. Πάπουτσος ανέφερε ότι η κυπριακή διαιτησία χρειάζεται στήριξη. Αναγνωρίζουμε τα λάθη που έγιναν και είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλύτερη η επόμενη σεζόν».
 
Σημείωσε εξάλλου ότι, «τα περσινά λάθη τα έκαναν οι πρωτοκλασάτοι διαιτητές, που πριν δύο χρόνια αναδείχθηκαν κορυφαίοι. Δεν είναι σκάκι η διαιτησία για να γίνονται σωστές κινήσεις. Η περσινή σεζόν, ήταν η χειρότερη των τελευταίων χρόνων. Όλοι κάνουν λάθη, αλλά όχι τόσο μαζεμένα. Όταν οι καλοί διαιτητές παίζουν επανειλημμένα σε δύσκολους αγώνες, δεν θα είναι όλοι επιτυχημένοι. Πρέπει να παρουσιαστούν προπονημένοι και καλύτεροι, ώστε να κλείσουν στόματα».
 
Έστειλε παράλληλα και έμμεσο μήνυμα στον καθηγητή διαιτησίας Μπερτράντ Λαγιέκ, λέγοντας πως, «αν γίνουν προσεγμένοι ορισμοί θα υπάρξει και βελτίωση. Να αναγνωρίζουν τις ικανότητες των διαιτητών ανάλογα με τους αγώνες. Τα σωματεία δεν πρέπει να παρεμβαίνουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: