Ο Ομπαμεγιάνγκ θύμισε Ανρί και η Άρσεναλ πήρε το Κύπελλο Αγγλίας

Η Τσέλσι είπε την πρώτη κουβέντα, όμως ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με δύο γκολ χάρισε το Κύπελλο Αγγλίας στην Άρσεναλ (2-1 τους μπλε), με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να γίνεται ο πρώτος Έλληνας παίκτης που κατακτά τον θεσμό.

Αυτά τα κάνει ο Ομπαμεγιάνγκ και ο Τιερί Ανρί πριν από 20 χρόνια! Ακούγεται σαν ιεροσυλία, μα ο Γκαμπονέζος επιθετικός έχει βαλθεί να διαδεχθεί τον «Τιτί» στις καρδιές των οπαδών της Άρσεναλ. Κι αυτό γιατί με μία μαγική εμφάνιση πήρε τους κανονιέρηδες από το χεράκι και τους οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, απέναντι στην συμπολίτισσα Τσέλσι (2-1) σε ένα εντυπωσιακό τελικό που είχε τα πάντα

Η Τσέλσι πήρε από νωρίς το πάνω χέρι, μα θαρρεί κανείς ότι τα πάντα τελείωσαν για αυτή στο 5ο λεπτό. Εκεί, σε μία γρήγορη αντεπίθεση, ο Αλόνσο κουβάλησε την μπάλα ως την περιοχή, ο Ζιρού την έσπασε στον Πούλισιτς κι εκείνος αφού πρώτα άδειασε τον Νταβίντ Λουίζ έκανε το 0-1 με όμορφο πλασέ.

Κάπου εκεί όμως, η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ έσβησε. Η Άρσεναλ αφυπνίστηκε, πήρε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και έβγαλε το πρώτο μέρος με συντριπτική κατοχή και ούτε ένα φάουλ στο παθητικό της!

Το υπέροχο γκολ του Πεπέ (25’) δεν μέτρησε για οριακό οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, αλλά στην επόμενη φάση ο Ομπαμεγιάνγκ είπε την πρώτη του λέξη. Έφυγε από τον Αθπιλικουέτα στο σπριντ, κέρδισε το πέναλτι και με απόλυτη ψυχραιμία από την λευκή βούλα έκανε το 1-1 (28’).

Όσο περνούσε η ώρα τα πράγματα άρχισαν να γίνονται όλο και χειρότερα για την Τσέλσι που έχασε διαδοχικά με θλάσεις Αθπιλικουέτα (35’) και Πούλισιτς (49’) τον δεύτερο σε προσπάθεια να πλασάρει σε τετ-α-τετ με τον Μαρτίνες!

Όλοι οι οιωνοί έδειχναν Άρσεναλ και αυτό επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα. Σε νέα υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μπεγερίν κουβάλησε την μπάλα με κάθετο τρέξιμο, η μπάλα έφτασε στον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με εκπληκτική ντρίμπλα άδειασε τον Ρούντιγκερ και με έξοχο πλασέ έκανε το 2-1 (67’).

Τα πράγματα έγιναν απελπιστικά για την Τσέλσι, όταν ο Άντονι Τέιλορ απέβαλε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη τον Κόβατσιτς (73’), με την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα (έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Τσέλσι που κατακτά το κύπελλο ως παίκτης και ως προπονητής) να διαχειρίζεται άψογα το ματς και να φτάνει κυριαρχικά στην κατάκτηση του 14ου κυπέλλου στην ιστορία της και του πρώτου τροπαίου από το 2017.

Στο 88ο λεπτό πήρε γεύση τελικού και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και κάπως έτσι έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας, σε μία πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα του Καλαματιανού άσου.

Πηγή: Sdna.gr