«Ο ελληνισμός δεν ξεγράφεται, η ορθοδοξία δε σβήνει»

Την απόφαση του τουρκικού συμβουλίου της Επικρατείας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, σχολιάζουν οι οργανωμένοι οπαδοί του Απόλλωνα ΣΥΦΙ Απόλλων Δυτικά Προάστια.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, επισημαίνουν ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και η βεβήλωση της εκκλησίας-σύμβολο για κάθε Χριστιανό, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη και αναπάντητη.
 
«Οι Τούρκοι, για άλλη μια φορά δείχνουν το πραγματικό τους βάρβαρο πρόσωπο, δίνοντας άλλη μια ηχηρή απάντηση σε κάθε τουρκοπροσκυνημένο που θεωρεί πως με υποχωρήσεις και συμβιβασμούς θα καταφέρουν να εξευμενίσουν το τέρας που λέγεται Τουρκία».
 
Αναφέρουν επίσης ότι «η προσβολή των Τούρκων δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη και να μείνει αναπάντητη, αλλά επιβάλλεται επιτέλους ο Ελληνισμός να ορθώσει ανάστημα και να υπερασπιστεί τα Ιερά και Όσια της Πίστης μας».
 
Καλούν επίσης την Κυβέρνηση και την Βουλή να σταματήσουν να εγκρίνουν κονδύλια για συντήρηση των δήθεν τζαμιών στην Κύπρο, αλλά να επαναφέρουμε στην πρωταρχική τους κατάσταση όσες Ορθόδοξες εκκλησίες μετέτρεψαν σε τζαμιά οι Τούρκοι μετά το 1571.
 
«Σώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις. ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ‘ΝΑΙ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: