Η αποθέωση Αδόρνο σε Ιβάν και η απίστευτη ιστορία στο ματς με την Αγία Νάπα

Φαβορί είναι πλέον για να αναλάβει τα ηνία της τεχνική ηγεσία της Μακάμπι Τελ Αβίβ, μετά την αποχώρηση του Βλάνταν Ίβιτς, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Ισραήλ.

Ο Σέρβος τεχνικός που απολύθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού από την ομοσπονδία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, χωρίς να πραγματοποιήσει προπόνηση με την εθνική Ομάδα.

Στη γειτονική χώρα, ήρθαν σε επαφή με τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, Άλτο Αδόρνο, ο οποίος συνεργάστηκε με τον έμπειρο κόουτς στους γαλαζοκίτρινους, ενώ γνώρισε μεγάλες επιτυχίες τόσο σε Κύπρο, όσο και Ευρώπη.

«Μπορώ να πω ότι τον σέβομαι πολύ, είναι πολύ έξυπνος και ξεχωριστός. Νομίζω ότι φτάσαμε στα προημιτελικά λόγω της νοοτροπίας και του χαρακτήρα του. Σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα, αν όχι ο καλύτερος. Του αρέσει να παίζει πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο, είναι πολύ έξυπνος με τον τρόπο παιχνιδιού που επιλέγει και ειδικά την τακτική. Του αρέσει η ομάδα του να ελέγχει το παιχνίδι, νομίζω ότι μπορεί να πετύχει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Έπαιζα εκεί, και ξέρω τη νοοτροπία τους, απαιτούν να είναι νικητές πάντα. Νομίζω ότι μπορεί να κάνει καλή δουλειά και ο χαρακτήρας του ταιριάζει στις απαιτήσεις της Μακάμπι Τελ Αβίβ», ανέφερε ο Άλδο Αδόρνο κληθείς να τοποθετηθεί για τον πολύπειρο τεχνικό.

«Θυμάμαι ένα παιχνίδι στο οποίο κερδίσαμε στο ημίχρονο με 3-0 με δικό μου χατ τρικ (σ.σ. εννοεί το ματς με την Αγίας Νάπας στην 8η όγδοη αγωνιστική με τελικό σκορ 4-1). Όλοι ήμασταν χαρούμενοι στα αποδυτήρια και προετοιμασμένοι για τη νίκη. Ήρθε με ένα όχι και τόσο χαρούμενο πρόσωπο και άρχισε να μας φωνάζει, “Ποιοι νομίζετε ότι είσαστε, δεν παίζεται σοβαρά! Σαν να είστε πάνω σε ποδήλατο”. Μείναμε άναυδοι, δεν το περιμέναμε. Σεβάστηκε τόσο πολύ τον αντίπαλο που ήρθε και μας φώναξε για τη συμπεριφορά μας. Ήταν μια αστεία στιγμή και όλοι οι παίκτες μίλησαν πως γίνεται ένας προπονητής να φωνάζει όταν κερδίζεις 3-0 στο ημίχρονο. Αυτό, όμως, σημαίνει πολλά γι’ αυτόν, γι’ αυτό είναι τόσο καλός. Απλά τον κοιτάς και είσαι παθιασμένος», κατέληξε ο Παραγουανός.