Η επανασύνδεση με Ουζουνίδη και η στιγμή που σημάδεψε την καριέρα του Κλωναρίδη

Το τρίτο καλοκαιρινό απόκτημα του ΑΠΟΕΛ αποτελεί εδώ και λίγες μέρες ο Βίκτωρας Κλωναρίδης. Ο Ελλαδίτης έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ και ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του στη Λευκωσία για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 27χρονος εξτρέμ θ' ανταμώσει ξανά με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, προπονητή υπό τον οποίο είχε τις καλύτερές του μέρες στην Αθήνα. 

Οι γαλαζοκίτρινοι ευελπιστούν ότι θα συνεχίσουν τη θετική παράδοση που τους θέλει να φέρνουν στην Κύπρο ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα που τελικά τους βγαίνουν... λαχείο.

Όπως και στο παρελθόν, το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε στηριχθεί πάνω σε αρκετούς Ελλαδίτες παίκτες, έτσι και φέτος φαίνεται μια έντονη κινητικότητα προς το ελλαδικό στοιχείο. Ο 51χρονος κόουτς αρέσκεται στο να έχει ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του τους οποίους γνωρίζει προσωπικά. 

Το νέο απόκτημα του ΑΠΟΕΛ είχε σημαντική συμβολή στην είσοδο της ΑΕΚ Αθηνών στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, την περίοδο 2018-19. Απ' εκεί και πέρα, ο Ελλαδίτης αποτέλεσε βασικό γρανάζι στην προσπάθεια της πρώην εργοδότριάς του και στο πρωτάθλημα, ωστόσο μια στιγμή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης επηρέασε αρνητικά τη μετέπειτα πορεία του.

Στις 2 Οκτωβρίου 2018 η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τη Μπενφίκα για τη 2η αγωνιστική των ομίλων. Οι κιτρινόμαυροι έμειναν πίσω στο σκορ με 2-0 σ' ένα εφιαλτικό δεκαπεντάλεπτο. 

Τα δεδομένα άλλαξαν όταν η πορτογαλική ομάδα έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Κλωναρίδης βγήκε μπροστά και πέτυχε δύο γκολ στο 53' και 63' αντίστοιχα για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. 

Σ' εκείνο το σημείο ο 27χρονος εξτρέμ έχασε μια απίστευτη ευκαιρία να πετύχει την ολική ανατροπή για την ομάδα του. Βγαίνοντας τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο επέλεξε να τελειώσει τη φάση αντί να δώσει έτοιμο γκολ τον Γιακουμάκη που στεκόταν δίπλα του. Η Μπενφίκα χτύπησε στο αμέσως επόμενο λεπτό για να πάρει τη νίκη με 2-3 στην Αθήνα.

Μετά απ' αυτό το ματς, η πίεση για την απόδοση του Κλωναρίδη αυξήθηκε κατακόρυφα από τον κόσμο της ομάδας. Η ιστορική ευκαιρία που έχασε να κάνει χατ τρικ σε συνδυασμό με τις μέτριες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα αλλά και την εξαιρετική κατάσταση του Λιβάγια, δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο την προσπάθειά του να παραμείνει στην ενδεκάδα. 

Μετά από τρία χρόνια, ο Κλωναρίδης θα επιχειρήσει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα εκτός Ελλάδας. Για την ποιότητα και τις δυνατότητές του δεν υπάρχει αμφιβολία, αφού έχει δείξει στο παρελθόν ότι κατέχει και τα δύο. Το ζητούμενο είναι ν' αποδείξει στο γήπεδο ότι μπορεί να αποκτήσει σταθερότητα στο παιχνίδι του και να κάνει τη διαφορά εκεί όπου η μπάλα... καίει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: