Το στατιστικό που απειλείται και η απαραίτητη ένεση στον Απόλλωνα

Αν και δεν παρουσιάστηκε με τον καλύτερο του εαυτό, ο Απόλλωνας πήρε την πρόκριση, που ήταν το ζητούμενο, απέναντι στον… μαχητή Εθνικό και συνεχίζει, ενόψει της δύσκολης συνέχειας, με όπλο την ψυχολογία.

Το σύνολο του Σωφρόνη Αυγουστή, είναι γεγονός, πως για άλλο ένα ματς δεν είχε την ανάλογη εικόνα που επιθυμούσε τόσο ο Κύπριος τεχνικός, όσο και οι φίλοι της ομάδας, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει αυτό που λέμε στο ποδόσφαιρο πως το αποτέλεσμα μετράει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των πλέι οφ του πρωταθλήματος

Από το τέταρτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας θα μπει στα πλέι οφ, όμως πρώτα προέχει το πολύ δύσκολο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, για την 22η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στην α’ φάση.

Σε 21 αγώνες ο Απόλλωνας έχει μαζέψει 35 βαθμούς και μετράει ένδεκα νίκες, οκτώ ήττες και δύο ισοπαλίες. Έχει πετύχει 35 τέρματα και έχει δεχθεί 28.

Ρίχνοντας μια ματιά στα στατιστικά της ομάδας της Λεμεσού παρατηρούμε πως έχει να δεχθεί τόσα γκολ από τη σεζόν 2014-2015.

2014-2015/3η θέση/59-41
 
2015-2016/3η θέση/61-36
 
2016-2017/3η θέση/71-30
 
2017-2018/2η θέση/90-26
 
2018-2019/3η θέση/64-32
 
Απομένουν ακόμη 11 αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και χωρίς υπερβολή η ομάδα της Λεμεσού αναμένεται να ξεπεράσει τα 35.

Λαμβάνοντας υπόψη το συγκεκριμένο στατιστικό, αποδεικνύεται πως η αμυντική λειτουργία των κυανόλευκων φέτος, δεν είναι αναμενόμενη και χρήζει βελτίωσης.

Οι ιθύνοντες του Απόλλωνα αλλά και ο Σωφρόνης Αυγουστή, γνωρίζουν πως η λεμεσιανή ομάδα επιβάλλεται να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους εναπομείναντες αγώνες, ούτως ώστε να τερματίσει όσο πιο ψηλά στη βαθμολογία και να εκμεταλλευτεί τυχών απώλειες των συνδιεκδικητών του τίτλου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των ημιτελικών του κυπέλλου

Σίγουρα όλοι οι ποδοσφαιριστές των γαλάζιων της Λεμεσού είναι επηρεασμένοι από την κούραση, καθώς σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, τον τελευταίο καιρό, αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα τραυματισμού.

Ελάχιστα ήταν τα παιχνίδια που ο Σωφρόνης δεν ήταν αναγκασμένος να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς τα σημαντικά γρανάζια του Απόλλωνα. Σχεδόν στα πλείστα της παιχνίδια, η λεμεσιανή ομάδα δεν αγωνίστηκε με την ίδια ενδεκάδα.

Ωστόσο, αν πάμε λίγο πίσω παρατηρούμε ότι πέραν από όλα αυτά τα προβλήματα, ο Απόλλωνας επιβίωσε και βγήκε πιο δυνατός, αφού αγνοούσε την ήττα από την 8η αγωνιστική μέχρι την 17η.

Κάτι που σημαίνει ότι αυτή η ομάδα μπορεί και έχει τις δυνατότητες, να αντιδράσει και να αποδείξει στον κόσμο της πως τίποτα δεν τελείωσε.
 
Μια νίκη απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, χωρίς αμφιβολία, θα αποτελέσει μια τονωτική ένεση ψυχολογίας στους ποδοσφαιριστές, θα δώσει χαρά στον κόσμο της ομάδας αλλά και ανακούφιση στο Κολόσσι, έτσι ώστε να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστειλαν μήνυμα μαζί οι παίκτες του Απόλλωνα και της ΑΕΛ