Τα σενάρια για το τρένο της εξάδας και οι μάχες τις τελευταίας αγωνιστικής

Με την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κορυφώνεται η μάχη για την κατάληψη της 6ης θέσης, με τις ΑΕΛ, Πάφος FC και Νέα Σαλαμίνα να διεκδικούν θέση στο πρώτο γκρουπ.

Η ΑΕΛ θα υποδεχθεί τον φορμαρισμένο Εθνικό Άχνας, η Πάφος FC πάει με φόρα για να αναμετρηθεί με τη Δόξα και η Νέα Σαλαμίνα υποδέχεται τον Απόλλωνα.
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχει μόνο ένα πιθανό σενάριο, στο οποίο η ΑΕΛ και η Πάφος FC θα λύσουν τις διαφορές τους σε αγώνα μπαράζ. Αυτός θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα. Το συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που η ΑΕΛ ηττηθεί από την ομάδα της Άχνας με 0-2 στο Τσίρειο και με ισοπαλία της Πάφος FC με τη Δόξα με 1-1, τότε οι δύο ομάδες θα έχουν ακριβώς τις ίδιες νίκες, ισοπαλίες και ήττες σε 22 αγώνες, στους μεταξύ τους αγώνες θα έχουν από μια νίκη με 2-0. Επιπρόσθετα, θα έχουν και 23 τέρματα υπέρ και 27 κατά.

Στο σενάριο που αναφέρουμε μπορούμε να βάλουμε οποιαδήποτε ήττα της ΑΕΛ με διαφορά δύο γκολ και ισοπαλία της παφιακής ομάδας μ’ ένα γκολ περισσότερο από την λεμεσιανή ομάδα.

Πέρα τούτου, η Νέα Σαλαμίνα μπορεί να μπει στην πρώτη εξάδα, εάν κερδίσει τον Απόλλωνα και με ταυτόχρονες ήττες ΑΕΛ και Πάφος FC. Η ομάδα της Αμμοχώστου ευνοείται επίσης, στη διπλή ισοβαθμία, απέναντι στην ομάδα της Λεμεσού, καθώς την έχει κερδίσει δύο φορές στην κανονική διάρκεια. Η Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΛ θα έχουν από 28 βαθμούς και η Πάφος FC από 27.
 
Υπάρχει βέβαια και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στην έκτη θέση. Αυτό μπορεί να συμβεί σε ενδεχόμενη νίκη της Νέας Σαλαμίνας, σε ισοπαλία της Πάφος FC με τη Δόξα, αλλά και σε ήττα της ΑΕΛ από τον Εθνικό Άχνας. Σε τέτοιο ενδεχόμενο, αυτή που θα μπει στην πρώτη εξάδα, θα είναι η ομάδα του Κάμερον Τόσακ.
 


Να σταματήσει τον φορμαρισμένο Εθνικό…

Από εκεί και πέρα η ομάδα της Λεμεσού θα υποδεχθεί τον Εθνικό στο Τσίρειο στάδιο και θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή, ώστε να πάρει βαθμολογικό κέρδος από το παιχνίδι, αφού η ομάδα της Άχνας προέρχεται από νίκες απέναντι σε Ανόρθωση και Απόλλωνα.

Το προσφυγικό σωματείο πάλεψε την περασμένη Τετάρτη (26/2) την πρόκριση μέχρι το τελευταίο λεπτό. Εμφανίστηκε πολύ καλά, με θέληση και πάθος απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο όπως είναι οι γαλάζιοι της Λεμεσού.

«Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχει τόση σημασία το σύστημα και η τακτική. Σημασία έχει οι παίκτες να παίξουν με την ψυχή τους και να το πιστέψουν. Σίγουρα είναι καλύτερα ο Μεντόγεβιτς να έπαιζε στο κέντρο αλλά οι παίκτες πρέπει να προσαρμόζονται», ήταν αυτό που ανέφερε ο Ντούσαν Κέρκεζ για το αγωνιστικό κομμάτι ενόψει του σημερινού (29/2) αγώνα.

Την ίδια ώρα ο Βόσνιος προπονητής τόνισε πως περιμένει από όλους τους ποδοσφαιριστές του περισσότερα, ακόμη και από τους παίκτες που παίζουν καλά.

Με φόρα στο Μακάρειο για τη μάχη της εξάδας

Από την άλλη στο στρατόπεδο της Πάφου FC η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη και θα ταξιδέψουν στη Λευκωσία για τον αγώνα με τη Δόξα, με απώτερο σκοπό τη νίκη.

Αναντίρρητα, η Πάφος FC, μπορεί να ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς μέσα σε μια σεζόν, αλλά στο τέλος φάνηκε πως τελικά δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να βρίσκεται δίκαια μέχρι στιγμής στην 7η θέση και να παλεύει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για το τρένο της εξάδας.

Η ομάδα της Πάφου θα αναμετρηθεί στο Μακάρειο με την ουραγό ομάδα της Δόξας, ωστόσο την ίδια ώρα θα έχει και το… αυτί της στραμμένο στο Τσίρειο.

Ο Κάμερον Τόσιακ θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Πανός και Βα, οι οποίοι συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό καρτών, ενώ επίσης  δεν υπολογίζει ο Λελιούκιν.

Πληγωμένη από το κύπελλο να διεκδικήσει τις ελάχιστες πιθανότητες

Είπε αντίο στο κύπελλο την περασμένη Τετάρτη (26/2) η Σαλαμίνα, καθώς γνώρισε την ήττα από την Ανόρθωση. Όπως τόνισε και ο τεχνικός της ομάδας της Αμμοχώστου, Σάββας Πουρσαϊτίδης, στρέφουν πλέον την προσοχή τους στον θεσμό του πρωταθλήματος και στον αγώνα που ακολουθεί με τον Απόλλωνα.

Μπορεί να μην είχε την καλύτερη απόδοση απέναντι στην Ανόρθωση στο παιχνίδι στο Αμμόχωστος, όμως η πρόκριση της Κυρίας δεν ήταν καθόλου εύκολη.

H ομάδα της Αμμοχώστου, κακά τα ψέματα, ελπίζει σε ένα θαύμα με το πέρας της προσεχής αγωνιστικής, ώστε για να βρεθεί στην πρώτη εξάδα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι οι ερυθρόλευκοι, δεν θα υπολογίζουν στις υπηρεσίες του Ιωάννη Κωστή ο οποίος αποκόμισε τραυματισμό από το παιχνίδι με την Ανόρθωση, ενώ επιστρέφει κανονικά, ο Ιβάν Φουστάρ, που προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.