Το αρνητικό ρεκόρ που στιγμάτισε τον ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη και που... βγάζει μάτι

Η αδυναμία του ΑΠΟΕΛ να βρει δίχτυα, αποδείχθηκε γι' άλλη μια φορά η αχίλλειος πτέρνα των γαλαζοκιτρίνων για διεκδίκηση οποιουδήποτε θετικού αποτελέσματος, στον εκτός έδρας αγώνα με τη Βασιλεία στην Ελβετία.

Η πρόκριση μπορεί να είχε κριθεί από το πρώτο παιχνίδι, ωστόσο οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη γι' άλλο ένα παιχνίδι δεν φάνηκαν ικανοί ν' απειλήσουν την αντίπαλό τους, η οποία και στα δύο παιχνίδια μετρούσε σημαντικές απουσίες.

Αν εξαιρέσει κανείς το νικηφόρο ντέρμπι στον Απόλλωνα, ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάζεται επιθετικά καλός μόνο με εξάρσεις που δεν έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια.

Το πρόβλημα αυτό επιχειρεί να λύσει με την έλευσή του ο Ελλαδίτης κόουτς, ο οποίος με διάφορες αλχημείες (σ.σ. τοποθέτηση του Τάμαρι στην κορυφή) προσπαθεί ν' ανακατέψει την τράπουλα στο επιθετικό κομμάτι. 

Μιλώντας για επιθετική δυστοκία, οι πρωταθλητές κατάφεραν να... σπάσουν ένα αρνητικό ρεκόρ στα 16 ζευγάρια της φάσης των 32. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Λευκωσίας ήταν η μοναδική ομάδα που δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε ένα γκολ στις διπλές αναμετρήσεις. 

Παρόλο που η Βασιλεία δεν αποτελούσε αντίπαλο μεγαθήριο, ο ΑΠΟΕΛ δεν έκανε όσα έπρεπε για να φανεί ανταγωνιστικός και να κοντράρει τους Ελβετούς στα ίσα. 

Έχουν ειπωθεί πολλά και έχουν γραφτεί ακόμη περισσότερα για το ρόστερ της λευκωσιάτικης ομάδας. Αδυναμίες παρουσιάζουν όλοι οι διεκδικητές του τίτλου και σ' αυτό θα πρέπει να ποντάρουν οι γαλαζοκίτρινοι, αφού πρώτα επιβάλλεται να βελτιώσουν τη δική τους ατομική και ομαδική απόδοση. 

Παίκτες που παραδοσιακά αποτελούν βαρόμετρο, θα πρέπει να βγουν μπροστά στα δύσκολα, αρχής γενομένης με το αιώνιο ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια.

Συνοψίζοντας, απομένουν ένδεκα στο σύνολο τελικοί που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και τις τύχες (σ.σ. σε οικονομικό επίπεδο) της ομάδας για του χρόνου. Η κλεψύδρα για τη βελτίωση των πολυπρωταθλητών μοιάζει ν' αδειάζει επικίνδυνα, όσο ο ΑΠΟΕΛ παραμένει μακριά από την κορυφή και τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: