Είπε... αντίο στην Ευρώπη με δεύτερη ήττα στην Ελβετία ο ΑΠΟΕΛ

Με δεύτερη ήττα με 1-0, αποχαιρέτησε την Ευρώπη και το Γιουρόπα Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν εκτός έδρας από τη Βασιλεία με το γκολ του Φράι στο 38' με πέναλτι.
 
Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γαλαζοκιτρίνων χάθηκε στο 75', όταν ο Ντε Βινσέντι απώλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Νικόλας Ιωάννου, έτσι οι πρωταθλητές αποκλείστηκαν με συνολικό σκορ 4-0. 
 
Το προφίλ του αγώνα:
Με στόχο να μην δεχθεί γκολ μπήκε στην αναμέτρηση με τη Βασιλεία ο ΑΠΟΕΛ, με τους γαλαζοκίτρινους να μην φτιάχνουν φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.
 
Η σχετικά καλή αμυντική λειτουργία μετριάστηκε από τις λάθος μεταβιβάσεις (σ.σ. κυρίως του Βάτερμαν). Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, ωστόσο δεν έφτιαχναν τη μεγάλη φάση μπροστά από την εστία των πρωταθλητών. 

Στο 12′ ο Ολλανδός πορτιέρε έκανε λάθος και πάσαρε στον Αντέμι, που έκανε το πλασέ με τον παίκτη του ΑΠΟΕΛ να σώζει την προσπάθεια.

Στο 37′ ο Τσέχος διαιτητής Πάβελ Κράλοβετς, αφού πήγε στο VAR, έδειξε την άσπρη βούλα για τη Βασιλεία, έπειτα από μαρκάρισμα του Ιωάννου στον Πετρέτα. Ο Φράι ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0 στο 38'. 

Στο β' ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά, με τους δύο προπονητές να προβαίνουν σε αλλαγές και να δοκιμάζουν διάφορα πράγματα, ωστόσο όλα είχαν κριθεί από το πρώτο παιχνίδι. 
 
Η μεγαλύτερη ευκαιρία των πρωταθλητών χάθηκε στο 75' όταν ο Ντε Βινσέντι απώλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Ιωάννου ένα λεπτό νωρίτερα.
 
Ο Αργεντινός φάνηκε να μην ήταν ψύχραιμος στην εκτέλεση και έστειλε την μπάλα έξω, παρόλο ότι ο Νίκολις έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία. 
 
Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους γαλαζοκίτρινους να φεύγουν από την Ελβετία με δεύτερη ήττα κόντρα στη Βασιλεία. 
 
 
Η ταυτότητα του αγώνα:

Βασιλεία (Μαρσέλ Κόλερ): Νίκολιτς, Κέμερτ, Μπέργκστρομ, Τσούμαρτ, Ισούφι, Πετρέτα (46′ Ζέγκροβα), Φράι (70′ Ραμίρες), Τζάκα, Στόκερ, Κάμπο, Αντεμί (32′ Kαμπράλ)

ΑΠΟΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βάτερμαν, Σάβιτς, Βούρος, Μερκής, Ιωάννου, Μιχαΐλοβιτς, Μάτιτς, Γιάκολις (46′ Ντε Βινσέντι), Γένσεν, Αλωνεύτης (61′ Εφραίμ), Τάμαρι (70′ Πάβλοβιτς)

Σκόρερ: 38′ Φράι

Κίτρινες: Μάτιτς, Γένσεν, Εφραίμ, Ντε Βινσέντι 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: