Τα παιχνίδια της μοίρας και η κρυφή ελπίδα για μια εξωπραγματική υπέρβαση

Σε λίγες ώρες ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει στη Βασιλεία την ομώνυμη ομάδα, στον επαναληπτικό του 0-3 του ΓΣΠ και έχοντας, με δεδομένη την ήττα και το σκορ του πρώτου αγώνα, ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες ανατροπής και πρόκρισης στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Κόντρα, όμως, σε κάθε λογική-και επειδή στο ποδόσφαιρο είδαμε να συμβαίνουν πολλά και ούτως ή άλλως έχουμε δει να συμβαίνουν τα πάντα, ενόσω υπάρχουν ακόμα, έστω και θεωρητικά, οι όποιες ελπίδες, οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ μπορούν να ονειρεύονται και να πιστεύουν. Να πιστεύουν σε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, που ίσως και η ιστορία να χρωστά στον προπονητή της ομάδας, Μαρίνο Ουζουνίδη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Τρελαμένοι ΑΠΟΕΛίστες άρχισαν το πάρτι με τα... ψυχολογικά στη Βασιλεία
 
Ένα θαύμα που να διώξει το φάντασμα το οποίο ακόμα στοιχειώνει ολόκληρο το οικοδόμημα του συλλόγου της Λευκωσίας και το οποίο πριν από δώδεκα χρόνια εμφανίστηκε για ν’ αποτελέσει μαύρη κηλίδα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία του.
Ήταν τότε που ο ΑΠΟΕΛ, με προπονητή πάλι τον Μαρίνο Ουζουνίδη, κέρδιζε για τον πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ την Μπάτε Μπορίσοφ με 2-0 στο ΓΣΠ και άπαντες θεωρούσαν δεδομένη την πρόκριση, αλλά ο επαναληπτικός στην Λευκορωσία εξελισσόταν σε μαρτύριο και έφερνε τον ντροπιαστικό αποκλεισμό(σ.σ. ήττα με 3-0 στην παράταση) και έστελνε τον ΑΠΟΕΛ στο καναβάτσο.   
 
Σαφώς και το να πιστεύει κανείς πως ο ΑΠΟΕΛ μπορεί το βράδυ να προκριθεί, μάλλον ευσεβοποθισμό συνιστά και ως σενάριο ουτοπικό ακούγεται. Όμως ευσεβοποθισμός και ουτοπικό σενάριο δεν ήταν και τότε για τους Λευκορώσους η ανατροπή του 2-0 το 2007;
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τον ΑΠΟΕΛ είναι σε σκέψεις εάν θα τα παρατήσει ο Κόρε
 
Δεν ξέρουμε πόσοι από εσάς πιστεύετε στα παιχνίδια της μοίρας, αλλά για όσους πιστεύουν, ειδικά αν είναι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, είναι ένας καλός λόγος να συντηρήσουν τις ώρες που απομένουν, τουλάχιστον μέχρι την έναρξη του αγώνα, ζωντανό το όνειρο.
 
Ένα όνειρο που γύρω στις δέκα το βράδυ, είτε θα έχει σβήσει οριστικά και αμετάκλητα για φέτος, επιβεβαιώνοντας την λογική και τα προγνωστικά, είτε από κρυφή και αμυδρή ελπίδα μιας εξωπραγματικής υπέρβασης, θα μετατραπεί σε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο. Φέρνοντας στον Ουζουνίδη την εξιλέωση και επιστρέφοντας στον Ελλαδίτη τεχνικό εκείνο που του στέρησε τότε η ιστορία. Μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία με τον ΑΠΟΕΛ.