«Ο ΑΠΟΕΛ είναι πολύ διαφορετικός τώρα με όλες αυτές τις αλλαγές που έγιναν»

To ντέρμπι αιωνίων με τον ΑΠΟΕΛ της Δευτέρα (2/3), για την 22η αγωνιστική αλλά και το παιχνίδι με την Ένωση, κλήθηκε να σχολιάσει ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ σε δηλώσεις που παραχώρησε επίσημο κανάλι των πρασίνων.

Πώς περιμένετε το παιχνίδι εναντίον του ΑΠΟΕΛ;

«Είναι ένα παιχνίδι για το οποίο ανυπομονούμε. Ήρθαμε ισόπαλοι μαζί τους την τελευταία φορά. Είμαστε σε καλή φόρμα τώρα, είμαστε στον σωστό δρόμο και έχουμε μια καλή θέση. Το ξέρουμε ότι παίζουμε για όλα (τις διοργανώσεις) μέχρι το τέλος της σεζόν. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα κτίζεται, βελτιώνεται και είμαστε σε καλό δρόμο. Τώρα παίζουμε με τον ΑΠΟΕΛ, έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα για πολλά χρόνια σερί, είναι έμπειροι και θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς».

Ένας διαφορετικός τύπος παιχνιδιού σε σύγκριση με τον προηγούμενο κατά της ΕΝΠ. Ποια είναι τα βασικά σημεία για να κερδίσεις το «αιώνιο» ντέρμπι;

«Χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι στους εαυτούς μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Πρέπει σίγουρα να είμαστε καλοί αμυντικά, να είμαστε δυνατοί και να το κάνουμε δύσκολο για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά την ίδια ώρα χρειάζεται να μπορούμε να χειριστούμε την μπάλα για να παίξουμε ένα κανονικό επιθετικό παιχνίδι. Ο ΑΠΟΕΛ είναι πολύ διαφορετικός τώρα με όλες αυτές τις αλλαγές που έγιναν. Επίσης έπαιξαν παιχνίδια στην Ευρώπη, τώρα δεν θα είναι στην Ευρώπη οπόταν η συγκέντρωση, η προσοχή και το κίνητρό τους θα είναι λίγο διαφορετικά στο πρωτάθλημα. Περιμένω ο ΑΠΟΕΛ να γίνει καλύτερος».

Τι κρατάτε από το παιχνίδι κόντρα στην ΕΝΠ;

«Θεωρώ πως είχαμε μια πολύ καλή απόδοση συνολικά. Αμυντικά είχαμε πολύ καλό έλεγχο, επιθετικά ήμασταν καλοί στο να παίζουμε τη μπάλα μπροστά. Είχαμε καλή κατοχή, κυριαρχήσαμε, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Σκοράραμε τρία ωραία γκολ και ήταν ένα καλό παιχνίδι».

Είπατε μετά το τελευταίο παιχνίδι ότι είστε πολύ χαρούμενος για τη νοοτροπία των παικτών…

«Είμαστε μια καινούργια ομάδα, έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Η Oμόνοια σαν Σύλλογος δεν ήταν σε αυτή τη θέση για αρκετό καιρό και αυτό δίνει μερική επιπλέον πίεση και επηρεάζει τον κόσμο, τους ποδοσφαιριστές και όλους. Σίγουρα αυτή είναι μια νέα εποχή για πολλούς και για να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση πρέπει να μπορούμε να συγκεντρωθούμε σε οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να συνεχίσουμε τη βελτίωση σαν ποδοσφαιριστές και σαν ομάδα που είναι σημαντικό. Θεωρώ, για να είμαι ειλικρινής, πως το παιχνίδι μας μετά τα Χριστούγεννα είναι πολύ καλό. Δεν μπορέσαμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα που είχαμε πριν τα Χριστούγεννα. Μερικές φορές οι συγκυρίες, μερικές φόρες δεν ήμασταν όσο δεμένοι θέλαμε, αλλά σε γενικές γραμμές το παιχνίδι μας είναι πολύ καλό. Πιστεύω ότι με τη νίκη πάνω στην ΕΝΠ και την πρόκριση στο κύπελλο, ανυπομονούμε για το υπόλοιπο της σεζόν».

Στο παιχνίδι εναντίον της EΝΠ όλες οι αλλαγές ήταν παίκτες από την ακαδημία. Αυτό ήταν κάτι που συζητήθηκε πολύ από τα Μέσα Ενημέρωσης και τους οπαδούς επίσης. Ποια είναι η φιλοσοφία σας για τους νέους;

«Η φιλοσοφία μου είναι πως, αν είναι αρκετά καλοί, θα παίζουν. Δεν κοιτάζω την ηλικία, αν είναι 16 ή 40. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως ο ανταγωνισμός είναι δίκαιος για τους παίκτες στην ομάδα. Προσπαθώ να σέβομαι κάθε ποδοσφαιριστή σχετικά με την ηλικία, την ποιότητά και την απόδοσή του πριν αποφασίσω αν θα αγωνίζονται ή όχι. Σίγουρα το να δουλεύεις με νεαρούς παίκτες είναι επίσης καλό γιατί βελτιώνονται πολύ, αναπτύσσονται, δουλεύουν πολύ σκληρά. Είναι ενθουσιασμένοι, έχουν ενέργεια, κάνουν όνειρα και είναι καλοί άνθρωποι για να δουλεύεις μαζί τους. Την ίδια ώρα έχουμε όλους τους παίκτες στην ομάδα που είναι επίσης συνεπείς στο να παίζουν κοντά στο καλύτερό τους επίπεδο και αυτό επίσης μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση να το βλέπω. Μπορούν να μην πέφτουν, να είναι πεινασμένοι, θέλουν να τα πάνε καλά και εξακολουθούν να κάνουν ότι μπορούν όσο ακόμα παίζουν ποδόσφαιρο. Βλέπω και τις δύο πλευρές και μου αρέσει να δουλεύω και με τους δύο. Φυσικά είναι ξεχωριστό όταν έχεις νεαρούς ποδοσφαιριστές που μπαίνουν στο γήπεδο σαν τον Λοΐζο που σκόραρε το πρώτο του γκολ. Το ξέρω ότι πάντα θα το θυμάται αυτό».

Το ντέρμπι είναι τη Δευτέρα και οι οπαδοί φαίνονται πολύ ενθουσιασμένοι γι ‘αυτό. Ποιο είναι το μήνυμά σου σε αυτούς;

«Απλά ελπίζω ότι θα συνεχίσουν να δίνουν σε εμάς την ίδια υποστήριξη όπως πάντα κάνουν. Απέναντι στην ΕΝΠ, ξανά ήταν πολύ καλοί. Νιώσαμε την υποστήριξη και ήταν καλό που σκοράραμε γκολ, πήραμε τη νίκη και ακούσαμε ξανά τον κόσμο. Ήταν πολύ ωραίο. Αποτελούν ένα μεγάλο μέρος αυτού του Συλλόγου, είναι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας και έτσι τους χρειαζόμαστε να μας βοηθάνε και ίσως και εμείς μπορούμε να τους βοηθήσουμε να νιώθουμε ωραία. Είναι μια κοινή προσπάθεια».

Δειτε Επισης

Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται
Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά