Η ισοπεδωτική κριτική που ενόχλησε τον Τιμούρ και η δυναμική που φέρνει ο Μαργκάσα

Με εξαιρετική διαχείριση του προβαδίσματος που πήρε νωρίς στον αγώνα, η Ανόρθωση απλοποίησε τα δεδομένα και πήρε μια σπουδαία απ' όλες τις απόψεις πρόκριση κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, δείχνοντας αντίδραση μεγάλης ομάδας. 

Όχι μόνο γιατί η «Κυρία» προερχόταν από το γερό χαστούκι που δέχθηκε από τον Εθνικό, αλλά γιατί είχε απέναντί της μια αξιόλογη ομάδα που τα τελευταία χρόνια βάζει δύσκολα σε όλους ανεξαρτήτως τους αντιπάλους της. 

Το γκολ στο 3ο λεπτό του αγώνα ήταν μεν μια ευτυχής συγκυρία, ωστόσο όπως φάνηκε και από την εξέλιξη του ματς, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια πήρε άριστα στην αμυντική της λειτουργία και βραχυκύκλωσε τον σύλλογο της Αμμοχώστου στο επιθετικό κομμάτι, σκοράροντας σε καίρια σημεία του αγώνα.

Στην ισοπεδωτική κριτική που έγινε μετά τη βαριά ήττα από τον Εθνικό αναφέρθηκε ο 51χρονος, εκφράζοντας τη λύπη του για τη μη αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται από το καλοκαίρι. 

«Περάσαμε στους τέσσερις και για τη δουλειά που κάνουμε πολλή λίγο σεβασμό νιώθουμε. Δεν μπορεί να επικρατεί όλο αυτό. Μετά το αποτέλεσμα που είχαμε κάποιοι προσπαθούν να τα μηδενίσουν όλα. Με όλες αυτές τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε μπροστά μας δεν είναι εύκολο αυτό που κάνουμε».

Ο Γεωργιανός κόουτς είναι ένας άνθρωπος που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στο κυπριακό ποδόσφαιρο, τόσο σαν ποδοσφαιριστής, όσο και σαν προπονητής, ενώ πάντοτε λέει την άποψή του, ακόμη κι αν αυτή δεν γίνεται δεκτή από μεγάλη μερίδα του κόσμου. 

Η δήλωσή του περί σεβασμού και αναγνώρισης μόνο τυχαία δεν είναι αφού μετά το στραβοπάτημα στο «Δασάκι», , ενώ όπως πολύ σωστά σημείωσε ακόμη κι αν χάσεις 5-0, δεν θα χάσεις περισσότερους από τρεις βαθμούς. 

Σαφώς και μια ήττα δεν μπορεί να γκρεμίσει την όλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί από το καλοκαίρι. Στο ίδιο μήκος κύματος, η πρόκριση σε βάρος της Νέας Σαλαμίνας δεν εξασφαλίζει τίποτα περισσότερο από τη συμμετοχή στον ημιτελικό κόντρα στην Ομόνοια.

Από την αρχή της σεζόν ειπώθηκε ότι αυτή η ομάδα πάει για έναν τίτλο. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι η «Κυρία» παίζει σε διπλό ταμπλό για το νταμπλ. Έχοντας υπόψη και την επιστροφή του πολύτιμου Ρενάτο Μαργκάσα, η Ανόρθωση θέλει να κλειδώσει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έτσι ώστε να μπει με τη μέγιστη δυνατή δυναμική στα πλέι οφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: