«Άλωσε» το Μπερναμπέου η Σίτι-Προβάδισμα της Λιόν επί της Γιουβέντους

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η Σίτι που νίκησε με 2-1 τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου που κέρδισε τους Μαδριλένους.

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Οι δύο ομάδες προσέφεραν ένα από τα πιο βαρετά πρώτα 20λεπτά στο θεσμό όμως στο 21' οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ. Ο Ζεσούς ελευθερώθηκε και πλάσαρε με τον Κουρτουά να διώχνει εντυπωσιακά. Στο 25' ο Μαχρέζ έπαιξε με τη φωτιά όταν επιχείρησε ντρίμπλα μέσα στην μικρή περιοχή, ο Βινίσιους τους έκλεψε την μπάλα αλλά ο διαιτητής "έσωσε" τον παίκτη της Σίτι σφυρίζοντας μάλλον αυστηρό φάουλ.

Μαχρέζ και Ντε Μπρόινε συνδυάστηκαν ωραία στο 28' αλλά το σουτ του Βέλγου έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Η Ρεάλ απείλησε για πρώτη φορά στο 30' όταν ο Μπενζεμά δεν μπόρεσε να νικήσει με κεφαλιά τον Έντερσον και στη συνέχεια ο Βινίσιους δεν κατάφερε να βρει την μπάλα. Στο 33' ο Λαπόρτ βγήκε τραυματίας με τον Φερναντίνιο να παίρνει τη θέση του.

Η Σίτι είχε τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν με τον Κουρτουά εξουδετερωμένο ο Ζεσούς έκανε το σουτ αλλά ο Κασεμίρο έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Στην επανάληψη οι Άγγλοι απείλησαν και πάλι πρώτοι όταν στο 50' βγήκαν στην κόντρα αλλά τελικά ο Μαχρέζ πλάσαρε άουτ. Στο 56' ο Αλγερινός άδειασε τον Μεντί αλλά σούταρε πάνω στον Κουρτουά. Δευτερόλεπτά μετά κατέβασε εντυπωσιακά και πλάσαρε με τον γκολκίπερ της Ρεάλ να βγαίνει και πάλι νικητής.

Στο 60' όμως ήταν οι Μερένχες που σκόραραν. Ο Βινίσιους έκοψε για τον Ίσκο και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Oσκόρερ της Ρεάλ έκοψε για τον Ράμος στο 72' με τον αρχηγό της Ρεάλ να σουτάρει, την μπάλα να βρίσκει στον Φερναντίνιο και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 78ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε έκανε τρομερή ενέργεια και σέντρα, ο Ζεζούς έπιασε, από κοντά, την κεφαλιά και έκανε το 1-1. Στο επόμενο λεπτό ο Βραζιλιάνος νίκησε και πάλι την άμυνα της Ρεάλ στον αέρα αλλά αυτή τη φορά δεν βρήκε στόχο.

Στο 82' ο Στέρλινγκ πέρασε τον Καρβαχάλ και αυτός τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ανέλαβε την εκτέλεση του και έκανε το 2-1 για την Σίτι.

Τα "χτυπήματα" δεν τελείωσαν εκεί για τη Ρεάλ καθώς στο 86' ο Ράμος ανέτρεψε τον Ζεσούς που έφευγε με φάτσα την εστία και ο διαιτητής τον απέβαλε. Η Σίτι εκτέλεσε φάουλ σε ιδανικό σημείο αλλά ο Μαχρέζ δεν προβλημάτισε τον Κουρτουά που μπλόκαρε. Στο 91' ο Στέρλινγκ ελευθερώθηκε ωραία αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο.

ΡΕΑΛ Μ.: Κουρτουά, Μεντί, Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Βαλβέρδε, Κασεμίρο, Μόντριτς (84'Βάσκεθ), Ίσκο (84'Γιόβιτς), Βινίσιους (75'Μπέιλ), Μπενζεμά

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ (33'Φερναντίνιο), Οταμέντι, Μεντί, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα (73'Στέρλινγκ), Ζεσούς

Λιόν-Γιουβέντους 1-0 

Έκανε την έκπληξη η Λιόν, καθώς κέρδισε με 1-0 τη Γιουβέντους μέσα στη Γαλλία και πλέον όλα είναι ανοιχτά για τον επαναληπτικό. Κάκιστο πρώτο μέρος για τους «μπιανκονέρι», προσπάθησαν στο τέλος να πιέσουν αλλά ήταν άστοχοι. Διαβασμένη η Λιόν του Γκαρσιά.

Στο 5ο μόλις λεπτό, ο Κριστιάνο έκανε μαγική ντρίμπλα από αριστερά, σήκωσε για τον Κουαδράδο που στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κίνηση αλλά δε πρόλαβε την μπάλα ενώ στο 21’ μετά από κόρνερ από αριστερά, ο Εκαμπί πήρε τη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα σταμάτησε στοπ δοκάρι του Σέζνι.

Και στο 32ο λεπτό ο Αουάρ από αριστερά πέρασε τον Μπεντανκούρ σαν σταματημένο, έκανε το γύρισμα και ο Τουσάρ με πλασέ από κοντά έκανε το 1-0.

Στο 34’ και στο 35’ τα σουτ των Ντεμπελέ και Κριστιάνο έφυγαν μόλις έξω ενώ στο 41’ ο Πιάνιτς έκανε τραγικό λάθος, ο Εκαμπί πήρε από δεξιά κι έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σέζνι.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψη η Γιουβέντους πίεσε ψηλά αλλά η Λιόν άντεξε σχετικά εύκολα και χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά. Οι «μπιανκονέρι» είχαν αρκετούς παίκτες-κλειδιά όπως ο Μόντριτς, ο Ντανίλο και ο Κουαδράδο, σε κακό βράδυ, με αποτέλεσμα η μπάλα να μη φτάνει σωστά στους Ρονάλντο και Ντιμπάλα.

Ο Σάρι το είδε αυτό και στο 62’ έριξε αντί του Πιάνιτς, τον Ράμσεϊ στο ματς με τον Ουαλό να δίνει φρεσκάδα στον άξονα για τη «Μεγάλη Κυρία» που άγγιξε το γκολ στο 69’. Ο Σάντρο έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ντιμπάλα έπιασε με τη μία το σουτ από το πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω και στο 85’ ο Ντιμπάλα πάτησε περιοχή από δεξιά κι έκανε το γύρισμα αλλά ο Ιγκουαΐν από ιδανικό σημείο πλάσαρε άστοχα.

Στο 87’ ο Ντιμπάλα άλλαξε όμορφα με τον Ράμσεϊ, γύρισε στην περιοχή και σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά, για οφσάιντ.

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Μάρσαλ, Ντιμπουά (78’ Τετέ), Ντεμπελέ, Αουάρ, Εκαμπί (66’ Τεριέ), Κορνέ (81’ Άντερσεν), Τουσάρ, Γκόμες Σοάρες

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντε Λιχτ, Ντανίλο, Σάντρο, Κουαδράδο (70’ Ιγκουαΐν), Ντε Λιχτ, Πιάνιτς (62’ Ράμσεϊ), Μπονούτσι, Μπεντανκούρ, Ραμπιό (78’ Μπερναρντέσκι), Ρονάλντο, Ντιμπάλα

Πηγή: Aek365.org