Πάει για το θαύμα με... δοκιμές κόντρα στη Βασιλεία ο ΑΠΟΕΛ

Έτοιμος για ακόμη ένα κρίσιμο ραντεβού στην ευρωπαϊκή του πορεία είναι ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος μέσα στο επιβλητικό «Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ», παίζει τα... ρέστα του κόντρα στη Βασιλεία για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. 

Μετά την εμφαντική ήττα από τους Ελβετούς στο ΓΣΠ, η ρεβάνς μετατρέπεται σε τυπικής διαδικασίας για τους γαλαζοκίτρινους, καθώς η βαριά ήττα που δέχθηκαν (0-3), δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας για πρόκριση στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Λίγες ημέρες μετά την πικρή ήττα από την Πάφος FC στο Δασάκι αλλά και λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το μεγάλο αιώνιο ντέρμπι με την Ομόνοια στην τελευταία στροφή της Α' φάσης του πρωταθλήματος CYTA, οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να αφήσουν για ενενήντα λεπτά πίσω τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και να φορέσουν το ευρωπαϊκό τους κοστούμι. 

Η πορεία των πολυπρωταθλητών Κύπρου στα ευρωπαϊκά σαλόνια την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μόνο θετική μπορεί να διαγράφεται, αφού κατέγραψαν ακόμη μια σπουδαία επίδοση, φθάνοντας μέχρι τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Μπορεί η ταπεινωτική ήττα την προηγούμενη βδομάδα στο στάδιο της πρωτεύουσας από την εμφανώς ανώτερη Βασιλεία, να πλήγωσε τους γαλαζοκιτρίνους, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορεί να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι για ακόμη μια χρονιά κυπριακή ομάδα, έκανε ακόμη μια σπουδαία διαδρομή στην Ευρώπη. 

Αναντίρρητα, οι ελπίδες για πρόκριση του ΑΠΟΕΛ μέσα στο «Σεντ Τζέικομπ Παρκ» είναι μηδαμινές, αλλά οι γαλαζοκίτρινοι οφείλουν να παρουσιαστούν συνεπείς στο ραντεβού τους και να αποχαιρετήσουν την Ευρώπη, με ψηλά το κεφάλι, όπως άλλωστε αρμόζει στην ιστορία τους. 

Θεωρείται επίσης, μια καλή ευκαιρία και για τον τεχνικό της ομάδας της Λευκωσίας, Μαρίνο Ουζουνίδη, να κάνει τους δικούς του πειραματισμούς στην ενδεκάδα, έτσι ώστε να είναι πανέτοιμος ενόψει του κλάσικο, που εκεί παίζονται όλα τα... λεφτά αφού η νίκη πλέον είναι μονόδρομος πριν από την έναρξη των πλέι-οφ. 

Μάλιστα όπως ο ίδιος αποκάλυψε στη διάσκεψη Τύπου ενόψει της ρεβάνς με τους Ελβετούς, θα κάνει τις δικές του δοκιμασίες, ενώ δεν αποκλείεται οι Στάθης Αλωνεύτης και Γιώργος Εφραίμ, να πάρουν χρόνο συμμετοχής. 

Υπενθυμίζεται, ότι οι γαλαζοκίτρινοι ταξίδεψαν χωρίς τον Μπριον Σιγκούρνταρσον, καθώς ο Ελλαδίτης τεχνικός έκρινε να τον αφήσει εκτός, όπως και τον Λούκας Σόουζα, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: