Ο μονόφθαλμος στους τυφλούς και ο κίνδυνος με ΑΕΛ

Καρδιοχτύπησε για τα καλά ο Απόλλωνας, στον χθεσινό (26/02), επαναληπτικό αγώνα για τα ημιτελικά του κυπέλλου απέναντι στον Εθνικό. Οι κυανόλευκοι, χρειάστηκαν 96 λεπτά για να κάμψουν την αντίσταση του ψυχωμένου Εθνικού και με λυτρωτή τον Φλορεντίν Ματέϊ, τσέκαραν τελικά, το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο για τους «4», του κυπέλλου. Στο δρόμο τους,ο αιώνιος αντίπαλος της πόλης, σε ένα ζευγάρι φωτιά.

Σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Απόλλωνας, κινήθηκε σε… ρηχά νερά με μια εμφάνιση πολύ κάτω του μετρίου. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, να έχει την φλύαρη υπεροχή της μπάλας, χωρίς ουσία, χωρίς έμπνευση. Ο Εθνικός, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 22’ και από εκεί και πέρα, απλά οι κυανόλευκοι, έτρεχαν να αμυνθούν. Ο Μιγκελίτο, εκμεταλλεύτηκε τη τραγική αμυντική λειτουργία στην άμυνα του Απόλλωνα, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Από εκεί και πέρα ο Απόλλωνας, ξύπνησε. Με μπροστάρη τον Φώτη Παπουλή, οι κυανόλευκοι, δημιούργησαν δυο τελικές ευκαιρίες στα πρώτα στάδια της παράτασης, σκοτώνοντας τα όνειρα του Εθνικού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έριξε μεγάλη καμπάνα στον Γιαννιώτα ο Αθλητικός Δικαστής

Αρκετά είναι αυτά που πρέπει να βελτιώσει αλλά και να επιστήσει την προσοχή, ο Σωφρόνης Αυγουστή. Στη φάση ειδικά του δεύτερου τέρματος που δέχτηκε ο Απόλλωνας, η αμυντική αδράνεια, μοιάζει κάτι περισσότερο από τραγελαφική. Όταν μια ομάδα δέχεται τέρμα από πλάγιο, σε τέτοιο επίπεδο, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Στο παιχνίδι κόντρα στον Εθνικό, δέχθηκαν κίτρινη κάρτα οι Σελίμοβιτς, Βασιλείου και Σακέτι. Και οι τρεις ποδοσφαιριστές, ήταν στο όριο, συμπληρώνοντας τον απαγορευτικό αριθμό καρτών στο κύπελλο (2), θέτοντας εαυτό, εκτός πλάνων του Σωφρόνη Αυγουστή για το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΛ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σωφρόνης: Από μόνοι μας μπήκαμε στις δυσκολίες

Το σημαντικό για τον Απόλλωνα, ήταν να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση και το πέτυχε, αλλά δεν είναι σωστό να το βλέπεις μόνο από αυτή την πλευρά. Οι κυανόλευκοι, έβγαλαν αρκετό άγχος στο παιχνίδι τους, κάτι που σε ομάδες, επιπέδου του Απόλλωνα, δεν δικαιολογείται.

Στο κυανόλευκο στρατόπεδο, τρέμουν μόνο στην ιδέα το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ, θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα. Με τα δεδομένα ως έχουν, εάν και εφ’ όσον ο αγώνας διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (4/3), ο Απόλλωνας, καλείται να αγωνιστεί χωρίς τους Βασιλείου, Σακέτι, Σελίμοβιτς, Μολ, Γιαννιώτα και Γκακπέ. Πρόκειται για έξι βασικούς ποδοσφαιριστές, που δεν θα μπορούν αν βοηθήσουν την ομάδα τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γλύτωσε από τα νύχια του Εθνικού με κίνηση Ματ(έι) ο Απόλλωνας
 
Συν της άλλης, ο Γιάννης Γιαννιώτας, δέχθηκε επιπλέον ποινή τριών αγωνιστικών από τον Αθλητικό Δικαστή. Η ποινή είναι εφέσιμη ωστόσο, με τον ποδοσφαιριστή να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να αγωνιστεί.

Πριν από όλα αυτά, προέχει ένα άλλο πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα στο Τσίρειο.
 
Χρειάζεται να σοβαρευτεί άμεσα ο Απόλλωνας, γιατί έδειξε στα καλά του πως μπορεί να κάνει τη ζημιά στον οποιονδήποτε, αν όχι τίποτα δε θα καταφέρει.
 
Ο Ματέϊ αποδείχθηκε ο μονόφθαλμος στους τυφλούς. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: