Γλύτωσε από τα νύχια του Εθνικού με κίνηση Ματ(έι) ο Απόλλωνας

Με τη ψυχή στο στόμα ο Απόλλωνας, κατάφερε να πετύχει το «χρυσό» τέρμα στο έκτο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης και να πάρει εν τέλει την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, παρά την ήττα του με 2-1 από τον Εθνικό. 
 
Ο Απόλλωνας, χρειάστηκε να περάσει το ενενηντάλεπτο για να αφυπνιστεί κόντρα στον εξαιρετικό για ακόμη μια φορά Εθνικό Άχνας. Το συγκρότημα του Κλάφουριτς, σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, κατάφερε με τους Πέτρο Ιωάννου και Μιγκελίτο να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, στέλνοντας τις δυο ομάδες, στην ημίωρη παράταση.
 
Ο Φλορεντίν Ματέι, αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τον Σωφρόνη Αυγουστή, όπου με πλασέ μέσα από την περιοχή, έδωσε στους κυανόλευκους, το εκτός έδρας τέρμα, που ισοδυναμούσε με πρόκριση.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως, ο βοηθός του Τιμόθεου Χριστοφή, ακύρωσε λανθασμένα τέρμα για τον Απόλλωνα, στο πρώτο λεπτό της παράτασης για οφ-σαιντ στον Παπουλή. Από τις επαναληπτικές προβολές ο Κυπροποιημένος επιθετικός, δεν ήταν εκτεθειμένος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι φωνές του Απόλλωνα για ακυρωθέν γκολ και η δικαίωση με Ματέι
 
Α’ ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να είναι αναγνωριστικά. Ο Απόλλωνας, είχε τη φλύαρη υπεροχή της μπάλας, με τον Εθνικό, να μην κινδυνεύει σχεδόν καθόλου. Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του Ντιν Κλάφουριτς, κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, στην πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία με τον Πέτρο Ιωάννου. Στο 22’΄, ο Κιουντόμπιακ, έκανε το γέμισμα στη περιοχή, με την άμυνα του Απόλλωνα, να μην μαρκάρει σωστά τον νεαρό άσο του Εθνικού. Με πισινή κεφαλιά του Ιωάννου, ο Εθνικός πήρε κεφάλι στο σκορ. Λίγο αργότερα, στο 28’, η ομάδας της Άχνας, έφτασε πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα, αλλά η μπάλα πέρασε εκατοστά από το δεξί, κάθετο δοκάρι του Δημητρίου. Ο Κονέ, έκανε το γύρισμα στην περιοχή και τον Ουκρανό επιθετικό να βάζει την προβολή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βάζει μπουρλότο στο Δασάκι ο Μιγκελίτο και στήνει στον τοίχο τον Απόλλωνα
 
Β’ ημίχρονο
 
Δυο ήταν οι καλές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου, με το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, να μην διαφέρει και πολύ ως προς το θέαμα. Η πρώτη καλή στιγμή, ήρθε στο 59’, με τον  Ματέϊ να εκτελεί το φάουλ που κέρδισε ο Απόλλωνας και τον Σελίμοβιτς, να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Εθνικού. Το πλασέ του αμυντικού των κυανολεύκων, πέρασε εκτός. Ο Εθνικός, κατάφερε να ισοφαρίσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με τον Μιγκελίτο. Στο 71΄, ο Κοστόφσκι, έπιασε την πισινή κεφαλιά από πλάγιο. Η άμυνα του Απόλλωνα, δεν έδιωξε την μπάλα και ο Μιγκελίτο με πλασέ, νίκησε τον Δημητρίου για το 2-0. Ο Ντένιτς, βρήκε χώρο λίγο έξω από την περιοχή του Εθνικού στο 91', αλλά ο Στρατηλάτης, απέκρουσε χωρίς πρόβλημα την μπάλα. Όλα έμειναν έτσι και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.
 
Παράταση:
 
Ο Απόλλωνας, ωστόσο, μπήκε αποφασισμένος στην παράταση. Στο πρώτο λεπτό της παράτασης ο Παπουλής, σκόραρε για την ομάδα του αλλά ο βοηθός, ακύρωσε λανθασμένα, το τέρμα του αρχηγού του Απόλλωνα ως οφ-σαιντ. Οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη, κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο 96'. Συγκεκριμένα, οι Παπουλής, έδωσε στον Ματέϊ μέσα στην περιοχή και με το πλασέ του να σκοράρει το τέρμα που έδωσε στον Απόλλωνα την πρόκριση. Ο Εθνικός, απάντησε λίγο αργότερα. Στο 100', ο Κιουντόμπιακ, εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του με τον Δημητρίου να απογειώνεται και να απομακρύνει την μπάλα. Οι κυανολέυκοι, έφτασαν κοντά και σε τρίτο τέρμα. Ο Νσούε στο 104', γύρισε την μπάλα στην περιοχή με τον Ματέϊ, να αφήνει την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του, βγάζοντας τον Παπουλή, σε θέση βολής. Ο αρχηγός του Απόλλωνα, από ευνοϊκή θέση κατάφερε να αστοχήσει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοκάρει με το καλημέρα τον Απόλλωνα ο ασταμάτητος Εθνικός
 
Ενδεκάδες
 
Εθνικός Άχνας: Στρατηλάτης, Μιγκελίτο, Μ. Ηλία (Πρόγιτς 91'), Χαραλάμπους, Χουντόμπιακ, Κυπριανού (Παπαγεωργίου 97'), Χριστοφή, Κορρέα, Ιωάννου (Ντεϊβισον 34’), Ι. Μαρκόφσκι (Κοστόφσκι 62’), Κονέ
 
Απόλλων: Δημητρίου, Ενσούε, Σελίμοβιτς, Γιούστε, Βασιλείου (Σάλαϊ 106'), Σακέτι, Ντένιτς, Γιαννιώτας (Ματέϊ 46’), Περέιρα (Σαρδινέρο 77’), Πίττας (Παπουλής 46’), Μπένσοπ
 
Κίτρινες: Κιουντόμπιακ, Κορέα, Ηλία (2η), Χριστοφή / Σελίμοβιτς (2η), Βασιλείου, Σακέτι (2η)
 
Κόκκινες: -/-
 
Σκόρερ: Ιωάννου 22’, Μιγκελίτο 71΄/ Ματέι 96'
 
Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: