Το ραντεβού και τα πλέι-οφ θα κρίνουν το μέλλον του Δώνη

Η εμπιστοσύνη του Γιάννη Αλαφούζου προς το πρόσωπο του Γιώργου Δώνη δεν κλονίστηκε πρώτη φορά το τελευταίο δίμηνο, όπου ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ χρεώνει μεταξύ άλλων στον Έλληνα προπονητή την μη αξιοποίηση των μεταγραφών του Ιανουαρίου και ιδιαίτερα του Ανουάρ, καθώς ο Νάγκι έχει πάρει αρκετές ευκαιρίες ενώ ο Αγιούμπ ήταν εμφανώς ανέτοιμος μέχρι να παρουσιαστεί το σοβαρό θέμα με την φλεβική θρόμβωση και ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τον Έλληνα προπονητή για την αξιοποίησή τους.  

Ο ισχυρός άνδρας του κλαμπ που ασχολείται πλέον πιο ενεργά από κάθε άλλη φορά με το ποδοσφαιρικό τμήμα, είχε κι άλλα παράπονα από τον 50χρονο κόουτς, για θέματα επικοινωνιακού χαρακτήρα που δεν αφορούν μοναχά την εξωτερίκευση των σκέψεων του για την λειτουργία της ομάδας στην συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι.

Από κει και πέρα, ο Αλαφούζος σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν είχε φτάσει δύο φορές μια ανάσα από το να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή. Η πρώτη ήταν μετά το 3-1 από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και η δεύτερη μετά το 4-0 από τον Άρη.  Ο Νίκος Νταμπίζας, όμως, και στις δύο αυτές περιπτώσεις έβαλε «ασπίδα» ενώ μετά την συντριβή στο «Βικελίδης», σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι αντιδράσεις των παικτών υπέρ του 50χρονου κόουτς στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή της ομάδας.

Μεγαλομέτοχος και προπονητής ήρθαν πιο κοντά από ποτέ μετά την αποχώρηση του Νταμπίζα και τα δεδομένα άλλαξαν με την έλευση του Τσάβι Ρόκα, με τον Ισπανό τεχνικό διευθυντή να κερδίζει άμεσα την εμπιστοσύνη του μεγαλομετόχου και να γίνεται ο νέος «αγαπημένος» του «mr. ΣΚΑΪ», όπως έχει συμβεί κι άλλες φορές κατά το παρελθόν με άλλα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Μετά τον επικοινωνιακό «εμφύλιο», την παύση πυρών με την ανακοίνωση της ΠΑΕ και το «ουδέν σχόλιο» του προπονητή, πάμε να δούμε πως έχουν τα δεδομένα.

Ο ΡΟΚΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΔΩΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΩΧΗ

Αυτή την στιγμή απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι ο Τσάβι Ρόκα. Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου. Όπως θα έπρεπε να είναι. Το αναφέρουμε γιατί λίγες φορές συμβαίνει το αυτονόητο στο «τριφύλλι». Ο Ισπανός από την πρώτη στιγμή ήταν υπέρ της ανακωχής ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπως έχουμε αναφέρει κι εκτός από τον διάλογο με τον Δώνη και τον Αλαφούζο, θέλει να τους βάλει στο ίδιο τραπέζι για να λυθεί η παρεξήγηση και να επιστρέψει η κανονικότητα στο εσωτερικό της ομάδας.

Ο Ρόκα πιστεύει στον Δώνη, τον θεωρεί ως τον καταλληλότερο να συνεχίσει το πλάνο και την επόμενη χρονιά και η εισήγησή του είναι υπέρ του Έλληνα τεχνικού. Εκείνος, όμως, απλά εισηγείται, δεν παίρνει την τελική απόφαση.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΙ-ΟΦ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

Η τελική απόφαση ανήκει στον Γιάννη Αλαφούζο. Μπορεί η ΠΑΕ να έριξε τους τόνους, ωστόσο, είναι δεδομένο πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν είναι το ίδιο «ζεστός» με τον Έλληνα κόουτς. Φυσικά και επειδή μιλάμε για ανθρώπους και ποδόσφαιρο, τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν. Πως;

Μέσα από την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών(όποτε και αν γίνει αυτή) και φυσικά μέσα από την εικόνα της ομάδα στα πλέι-οφ.

Ο Αλαφούζος όσο εύκολα ξενερώνει ποδοσφαιρικά αλλά τόσο «ψήνεται». Είτε μιλάμε για τεχνικούς διευθυντές, είτε για παίκτες, είτε για προπονητές. Αν ο Παναθηναϊκός είναι ανταγωνιστικός στο μίνι πρωτάθλημα, αν η δουλειά του Δώνη βγει και πάλι πάνω στο χορτάρι, τότε είναι πιθανό να αφήσει στην άκρη τις όποιες ενστάσεις έχει και να συνεχίσει η ομάδα ως έχει. Αρκεί φυσικά να έχουν λυθεί όλα τα λειτουργικά θέματα στον σχεδιασμό του κλαμπ ενόψει καλοκαιριού.

ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΚΟΟΥΤΣ

Όσο περνούν οι μέρες, ο Γιώργος Δώνης αρχίζει να σκέφτεται και πάλι την κατάσταση, τα δεδομένα. Διαφορετικά τα έχει σήμερα στο κεφάλι του και αλλιώς ήταν την περασμένη Πέμπτη, μόλις είχε ενημερωθεί για τις… απίθανες απαιτήσεις του Αλαφούζου που επί της ουσίας τον έσπρωχναν στην πόρτα της εξόδου. Απαιτήσεις που έφτασαν στον ίδιο μέσω τρίτων και όχι απευθείας από τον μεγαλομέτοχο της εταιρίας, γεγονός που δεν είναι απίθανο να έχει διαφοροποιήσει την ουσία.

Ο 50χρονος κόουτς(εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) θα συνεχίσει το έργο του μέχρι και το φινάλε της σεζόν και τότε θα αποφασίσει για το μέλλον του. Δεν τον απασχολεί τόσο το θέμα του μπάτζετ, όσο πολύ περισσότερο η συνεργασία του με την διοίκηση και η συμμετοχή στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Για αυτό το ραντεβού και το… ξεκαθάρισμα λογαριασμών θα κρίνει πολλά, κυρίως για την απόφαση του προπονητή.

Πηγή: Gazzeta.gr

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας