Η πρόβλεψη του Μαλέκου για τον πρωταθλητή και ο λόγος που το χάνει ο ΑΠΟΕΛ

Τη δική του εκτίμηση για την κατάσταση που επικρατεί στο κυπριακό πρωτάθλημα, παρέθεσε ο Κώστας Μαλέκος, σε δηλώσεις του στον Super Sport FM. Ο Νουρέγιεφ των κυπριακών γηπέδων, σχολίασε μεταξύ άλλων την πορεία του ΑΠΟΕΛ, για να τονίσει ότι είναι η χρονιά που μπορεί να αποτύχει η ομάδα και να σταματήσει το σερί της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των ημιτελικών του Κυπέλλου

«Είναι ανοικτά τα πράγματα για τον τίτλο, πολλές ομάδες για την Ευρώπη, τρεις για την 6η θέση και άλλες για την διαβάθμιση. Αυτό θέλουμε να βλέπουμε», ανέφερε αρχικά ο Μαλέκος για να προσθέσει ότι, «ξεχωρίζει μια αστάθεια σε όλες τις ομάδες και γι’ αυτό είναι και όλες εκεί».

Πως βλέπεις να εξελίσσεται η κατάσταση: «Δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά. Θεωρώ ότι όλα είναι πιθανά. Δεν είναι μόνο η αστάθεια σε θέμα απόδοσης των μεγάλων, αλλά δείχνουν και οι μικρές ομάδες ότι μπορούν να χτυπήσουν τις ομάδες που είναι στα ψηλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς απαντούν στην ΑΕΚ για τον αντικαταστάτη του Ηλία Χαραλάμπους

Μπορεί να καθορίσει κάποια πράγματα στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια; «Μπορεί να καθορίσει πράγματα αν χάσει το ΑΠΟΕΛ. Με την αστάθεια του το ΑΠΟΕΛ χωρίς καλό ποδόσφαιρο, με μια νέα ήττα ειδικά από την Ομόνοια, πολύ δύσκολα θα βρει τα πόδια του για να διεκδικήσει τον τίτλο. Θα είναι μια έξτρα αποτυχία που δεν θα του επιτρέψει να προλάβει το τρένο».

Οι πολλές αλλαγές προπονητών στοίχισαν στο ΑΠΟΕΛ; «100%. Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό. Το ΑΠΟΕΛ συνηθίζει να το κάνει αυτό αλλά όταν έφευγε προπονητής έμενε κάποιος από τα παιδιά που ήταν εκεί στην ομάδα. Θυμάμαι τον Σατσιά, τον Κωστή, τον Μαντούκα, παιδιά που ήταν εκεί στο προπονητικό επιτελείο. Οι φετινές αλλαγές είναι μεγαλύτερες και είναι δεδομένο ότι αυτός είναι ο κύριος λόγος αυτής της εικόνας που βλέπουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η τσεχική σφυρίχτρα που θα διευθύνει το Βασιλεία-ΑΠΟΕΛ

Μπορεί το ΑΠΟΕΛ να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και να κατακτήσει τον τίτλο; «Νομίζω ότι είναι η χρονιά που μπορεί να αποτύχει το ΑΠΟΕΛ, να σταματήσει το σερί λόγω όλων αυτών που είπαμε νωρίτερα».

Για την Ομόνοια: «Δεν είναι τυχαίο που είναι εκεί. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα πήγαινε καλά με το Νεόφυτο Λάρκου. Δεν χρειάζεται να πω εγώ καλά λόγια για το Νεόφυτο όσον αφορά το χτίσιμο της ομάδας».

Για το γεγονός ότι πάνε χρόνια να νικήσει η Ομόνοια το ΑΠΟΕΛ: «Είναι ένα έξτρα κίνητρο για την Ομόνοια το γεγονός ότι έχει χρόνια να νικήσει. Αν δεν κερδίσει τώρα πότε θα κερδίσει; Είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκει και το ΑΠΟΕΛ να μην είναι και στα καλύτερα του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Με όλο τον σεβασμό στον Τιμούρ, εμείς δεν φάγαμε πέντε γκολ, είμαστε εκεί»

Κάποιοι είπαν ότι ο νεαρός Λοιπός Λοίζου της Ομόνοιας θύμισε κάτι από Κώστα Μαλέκο: «Όταν βγαίνει ένας μικρός φέρνουμε στο μυαλό μας τους πιο παλιούς ποδοσφαιριστές. Οι μικροί πρέπει να αντιληφθούν τι μπορούν να δώσουν στο ποδόσφαιρο. Για να εξελιχθεί ένα ταλέντο πρέπει να συνεχίσει να παίζει σε μια ομάδα καλοκαρδισμένη και όχι να παίζουν οι μικροί όταν δεν πηγαίνει καλά μια μεγάλη ομάδα. Έτσι πρέπει να παίζουν τα ταλέντα όπως μπήκα κι εγώ και είχα παικταράδες πίσω μου να με βοηθήσουν».

Για την Ανόρθωση: «Δήλωσα ότι θα χαρώ αν πάρει το πρωτάθλημα η Ανόρθωση λόγω του φίλου μου Τιμούρ. Είναι και η Ανόρθωση το ίδιο παράδειγμα με την Ομόνοια. Το σοκ του 5-0 δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί αλλά η ομάδα είναι εκεί στην 1η θέση και θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν. Δεν αμφιβάλω ότι θα βρει τα πόδια της η ομάδα όπως και οι άλλες καθώς όλες που είναι στα ψηλά είναι μεγάλες ομάδες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα παιδικά λάθη, η αντίδραση και η δύναμη της Ανόρθωσης που έγινε αδυναμία

Για τον Απόλλωνα: «Ο Απόλλωνας έκανε ένα σερί μετά την επιστροφή Σωφρόνη αλλά τα χάλασε στα τελευταία παιχνίδια».

Αν σου λέγαμε να μας πεις κατά σειρά πως θα τερματίσουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες: «Ήμουν ποδοσφαιριστής και είμαι προπονητής, δεν είμαι μάγος (γέλια). Έχουν τον πρώτο λόγο οι πρώτες δύο ομάδες. Είναι ομάδες που κατέκτησαν τίτλους».

Για τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ: «Είναι παιχνίδια τα οποία θα κριθούν ανάλογα με την απόδοση της κάθε ομάδες την συγκεκριμένη στιγμή. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Μόνο στην Κύπρο μάθαμε να προβλέπουμε και τις πλείστες φορές πέφτουμε έξω. Όλα αυτά που γίνονται είναι το κύριο θέμα συζήτησης. Απλά τώρα μπήκε το μαχαίρι στο κόκαλο και ελπίζω να έχουμε αποτελέσματα. Το είπα 50 φορές ότι πρέπει να γίνει κάτι αλλά είναι θέμα παραγόντων. Πρέπει η πρώτη και η δεύτερη κατηγορία να γίνει επαγγελματική σε όλα τα επίπεδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σήκωσε το γάντι και μίλησε για πομπώδεις δηλώσεις σωματείων ο Χαμπουλλάς