Οι διευκρινήσεις για τις δημόσιες δηλώσεις πολιτικών

H Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού δηλώνει πως όλοι όσοι με δική τους πρωτοβουλία προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε πιθανή διάπραξη αδικημάτων διαφθοράς βάσει του Νόμου, να θεωρούν πως αυτοδικαίως θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση της Επιτροπής και ως προς τούτο να αναμένουν άνευ ετέρου κλήση προς παροχή πληροφοριών.
 
Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωση της η Επιτροπή σε σχέση με τις δημόσιες δηλώσεις των πολιτικών, σημειώνοντας παράλληλα πως η τήρηση εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας είναι κατά Νόμο υποχρεωτική σε σχέση με τις πληροφορίες, τα έγγραφα ή άλλα στοιχεία που έρχονται σε γνώση της Επιτροπής κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων της.
 
Στην ανακοίνωση, η Επιτροπή αναφέρει πως η διευκρίνιση αυτή προήλθε λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες αναφορές για το κατά πόσο θα κληθούν από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού για κατάθεση, σχετικά με τα τεκταινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ και ο Δήμαρχος Πάφου.
 
«Αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε το καλοπροαίρετο των μέσων ενημέρωσης, των αναγνωστών και ακροατών. Θέλουμε όμως και εμείς από την πλευρά μας, να καταστήσουμε σαφές, πως όλες οι πράξεις και ενέργειες μας διέπονται από τον περί της Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμο του 2017. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η κάθε δήλωση και η κάθε συνέντευξη αξιολογούνται από την Επιτροπή, η οποία και πράττει ανάλογα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη