Ξεσπάθωσε κατά του Υπ. Παιδείας η Χόπλαρου για τη μη αποστολή μαθητριών στη Βραζιλία

Ξεσπάθωσε κατά του Υπουργείου Παιδείας, Ρένα Χόπλαρου, η οποία ήταν υποψήφια με τον ΔΗΣΥ στις προηγούμενες Ευρωεκλογές, με αφορμή την ανακοίνωση για τις αποστολές μαθητικών ομάδων στο εξωτερικό και για τη μη συμμετοχή της ομάδας μαθητριών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης στη Βραζιλία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απογοητευμένες και ανάστατες οι μαθήτριες: Zητούν την άρση αυτής της αδικίας

«Έβγαλε χθες το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου μια ανακοίνωση χίλιες και βάλε λέξεις για να μας πει ότι οι πόροι είναι περιορισμένοι και ότι υπάρχουν κριτήρια σχετικά με το ποιες ομάδες χρηματοδοτούνται για να λάβουν μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις. Βάζω την ανακοίνωση σε link στο πρώτο σχόλιο γιατί εάν δεν είχε ημερομηνία απάνω μπορεί να μπερδευόμασταν και να νομίζαμε ότι είναι ανακοίνωση Κεντρικής Επιτροπής Κομμουνιστικού Κόμματος ή κάποιου άλλου αυταρχικού καθεστώτος της δεκαετίας του '50. Τέτοιο υπόδειγμα γραφειοκρατικού λόγου είχα καιρό να διαβάσω. Τα λέει περίτεχνα και γενικόλογα. Μας σηκώνει και το δάκτυλο για να μας πει να "αφήσουμε ήσυχους τους υπεύθυνους" (εννοεί χωρίς λογοδοσία) "να κάνουν τη δουλειά τους" (εννοεί έμφυλες διακρίσεις). Τόσες λέξεις για να μην μας πει τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία έγινε η επιλογή. Έως τότε ισχύει η διάκριση εις βάρος των κοριτσιών. Τελεία».

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Παιδείας είχε αποφασίσει, όπως στείλει στο παγκόσμιο κύπελλο μόνο την ομάδα των αγοριών γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Μάλιστα, τα κορίτσια της πετοσφαιρικής ομάδας του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό που κατέκτησαν πρόσφατα το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Θηλέων εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, ζητώντας να αρθεί η αδικία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι αποφάσεις για αθλητικές διοργανώσεις στη βάση κριτηρίων προϋπολογισμού
 
Το Υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του μέσω ανακοίνωσης ανέφερε  ότι λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις με βάση τα κριτήρια που τίθενται στο πλαίσιο του Προϋπολογισμού, ο οποίος και αποτελεί νόμο του κράτους που διέπει τη λειτουργία του και τις όποιες αποφάσεις για δαπάνες. Οι αποφάσεις για το εύρος της συμμετοχής στις διάφορες διεθνείς διοργανώσεις, λαμβάνονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, με αντικειμενικά κριτήρια, αναλόγως των εκάστοτε δεδομένων και κατόπιν διαβουλεύσεων με άλλους αρμόδιους φορείς, όπως είναι οι ομοσπονδίες των διαφόρων αθλημάτων και επομένως, πρέπει να αποκατασταθούν κάποιοι εντελώς ανυπόστατοι ισχυρισμοί που προβάλλονται σχετικά με την άσκηση οποιασδήποτε αθέμιτης διάκρισης (φύλου ή όποιας άλλης).

Δειτε Επισης

Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»