Τα παιδικά λάθη, η αντίδραση και η δύναμη της Ανόρθωσης που έγινε αδυναμία

Το ηχηρό χαστούκι από τον Εθνικό Άχνας θα το θυμούνται για καιρό στην Ανόρθωση. Η κάκιστη εμφάνιση και τα πολλά λάθη που παρατηρήθηκαν στο Δασάκι έφεραν αυτό το απρόσμενο αποτέλεσμα, το οποίο σκόρπισε την απογοήτευση στις τάξεις των οπαδών της.

Τίποτα δεν λειτούργησε καλά για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια στο γήπεδο του Εθνικού. Η Ανόρθωση παρουσιάστηκε αγνώριστη προς το χειρότερο και παραδόθηκε αμαχητί στις ορέξεις της παρέας του Κονέ και των συμπαικτών του.

Η επιλογή του αρχικού σχήματος από τον Γεωργιανό τεχνικό ήταν λανθασμένη εκ των υστέρων, καθώς δεν υπήρχαν τρεξίματα και πάθος στη μεσαία γραμμή. Ο Νταουσβίλι πάλευε μόνος του στο κέντρο, χωρίς καμιά στήριξη από τους υπόλοιπους. Ο πολυδιαφημισμένος Ανανίτζε δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και απογοητεύει με τις εμφανίσεις του, μέχρι στιγμής.

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η αστάθεια και η υποστελέχωση στην αμυντική γραμμή. Δεν είναι δυνατό να υπάρχει μόνο ένας κλασικός δεξιός οπισθοφύλακας στο ρόστερ, να έχουν φύγει δύο και να μην αποκτάται άλλος στη θέση τους τον περασμένο Ιανουάριο. Με ημίμετρα και λύσεις ανάγκης, δυστυχώς δεν…. μπορείς να πας μακριά. Τα ίδια δεδομένα ισχύουν πάνω κάτω και με το άλλο αριστερό άκρο, αν και εκεί μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις με την επάνοδό του ο Ρενάτο Μαργκάσα.
 
Παράλληλα, το να δέχεσαι σ' ένα παιχνίδι όσα γκολ δέχθηκες σ' ένα ολόκληρο γύρο, δεν είναι και το πιο συνηθισμένο στατιστικό. Η Ανόρθωση, όμως, το έπραξε και αυτό στο προχθεσινό (23/02) παιχνίδι. Είναι δείγμα του τι συνέβηκε στο Δασάκι. Διακριθέντες από το στραπάτσο με τον Εθνικό, εξυπακούεται πως δεν υπάρχουν. 

Το παιχνίδι με τον Εθνικό ανήκει, πλέον, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και αυτό που απαιτείται είναι η άμεση αντίδραση. Ο αγώνας Κυπέλλου κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα θα κρίνει την κατάληξη στη δεύτερη διοργάνωση της σεζόν, αφού οι κυανόλευκοι θέλουν να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη. Είναι αντιληπτό πως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη απόδοση σε όλους τους τομείς. Αυτή είναι η ουσία, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: