Ο δρόμος προς στην καθιέρωση και η μεγάλη προοπτική των νεαρών της Ομόνοιας

Το έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές για την στροφή της Ομόνοιας στο κυπριακό στοιχείο και στην αξιοποίηση των παικτών από τις ακαδημίες. Με τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώνονται μέσα στα ενδότερα της, οι ιθύνοντες της Ομόνοιας θα πρέπει να νιώθουν απόλυτα δικαιωμένοι.

Η προώθηση νεαρών Κυπρίων ποδοσφαιριστών από την ακαδημία προς στην πρώτη ομάδα τα τελευταία χρόνια από τους πράσινους γίνεται από επιλογή και όχι από ανάγκη. Τα εφόδια και τα κίνητρα που δίδονται στους νεαρούς ποδοσφαιριστές τους αναγκάζουν να δουλεύουν σκληρά, στον πολύ δύσβατο δρόμο προς την καθιέρωση. Βρέθηκε και ο κατάλληλος άνθρωπος για να εφαρμόσει αυτή την φιλοσοφία στην τεχνική ηγεσία και το γλυκό… έδεσε για τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Οι Λοϊζου, Χαραλάμπους, Κακουλλής και Τζιωνής θεωρούνται σημαντικά μέλη του ρόστερ των πρασίνων και παίρνουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής από τον Χένινγκ Μπεργκ. Ο Νορβηγός τεχνικός έχει καταφέρει να τους βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, αξιοποιώντας τα αγωνιστικά τους προτερήματα σε ροή συνεχόμενων παιχνιδιών.

Και αν οι Κακουλλής και Τζιωνής έχουν δώσει πολύ ενθαρρυντικά δείγματα γραφής, εδώ και πολύ καιρό, ο Λοϊζου τώρα μας συστήνεται. Τα παιχνίδια κόντρα σε Δόξα και ΕΝΠ έβγαλαν στον… αφρό το 16χρονο αμούστακο παιδί. Και αυτός επέπλευσε με…θόρυβο, κόντρα στις αρνητικές προβλέψεις.

Η εξαιρετική ατομική του ενέργεια και το υπέροχο τελείωμα στο γκολ που σημείωσε κόντρα στην ομάδα του Παραλιμνίου δείχνουν απερίφραστα την ποιότητα και την πολύ μεγάλη του προοπτική. Είναι σίγουρο πως θα παίρνει όλο και περισσότερες ευκαιρίες από τον προπονητή του, για να αποδείξει την αξία του.
 
Δεν το βλέπεις και πολύ συχνά, σε μια ομάδα του νησιού μας με πολύ υψηλούς στόχους, να αγωνίζονται πολύ συχνά νεαροί ποδοσφαιριστές με πολύ μεγάλη συνέπεια. Ο Μπεργκ το έχει καταφέρει, προσδίδοντας και το απαραίτητο βάθος στο ρόστερ του, ενόψει των κρίσιμων που ακολουθούν.

Ο στόχος της διοίκησης Παπασταύρου είναι η επένδυση στους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Αυτή η στόχευση αποδίδει καρπούς και τα αποτελέσματα φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως η Ομόνοια διαχρονικά είχε σπουδαίους γηγενείς ποδοσφαιριστές με το πέρασμα των χρόνων και η προσπάθεια είναι αυτό να γίνει ξανά πραγματικότητα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: