Το τρελό σενάριο τριπλής ισοβαθμίας για την έκτη θέση

Μπαίνοντας στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η μάχη για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη εξάδα, κορυφώνεται. ΑΕΛ, Πάφος FC και Νέα Σαλαμίνα διεκδικούν την έκτη και τελευταία θέση στο πρώτο γκρουπ.
 
Η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει τα πάντα για το τι θα γίνει. Η ΑΕΛ θα υποδεχθεί τον Εθνικό Άχνας, η Πάφος FC την Δόξα και η Νέα Σαλαμίνα τον Απόλλωνα. Υπάρχει μόνο ένα πιθανό σενάριο, στο οποίο η ΑΕΛ και η Πάφος FC θα λύσουν τις διαφορές τους σε αγώνα μπαράζ. Αυτός θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα. Το συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που η ΑΕΛ ηττηθεί από την ομάδα της Άχνας με 0-2 στο Τσίρειο και με ισοπαλία της Πάφος FC με τη Δόξα με 1-1, τότε οι δύο ομάδες θα έχουν ακριβώς τις ίδιες νίκες, ισοπαλίες και ήττες σε 22 αγώνες, στους μεταξύ τους αγώνες θα έχουν από μια νίκη με 2-0. Επιπρόσθετα, θα έχουν και 23 τέρματα υπέρ και 27 κατά.

Στο σενάριο που αναφέρουμε μπορούμε να βάλουμε οποιαδήποτε ήττα της ΑΕΛ με διαφορά δύο γκολ και ισοπαλία της παφιακής ομάδας μ’ ένα γκολ περισσότερο από την λεμεσιανή ομάδα.
 
Η Νέα Σαλαμίνα μπορεί να μπει στην πρώτη εξάδα, εάν κερδίσει τον Απόλλωνα και με ταυτόχρονες ήττες ΑΕΛ και Πάφος FC. Η ομάδα της Αμμοχώστου ευνοείται στην διπλή ισοβαθμία, απέναντι στην ομάδα της Λεμεσού, καθώς την έχει κερδίσει δύο φορές στην κανονική διάρκεια. Η Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΛ θα έχουν από 28 βαθμούς και η Πάφος FC από 27.
 
Υπάρχει βέβαια και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στην έκτη θέση. Αυτή μπορεί να συμβεί σε ενδεχόμενη νίκη της Νέας Σαλαμίνας, σε ισοπαλία της Πάφος FC με τη Δόξα, αλλά και σε ήττα της ΑΕΛ από τον Εθνικό Άχνας. Σε τέτοιο ενδεχόμενο, αυτή που θα μπει στην πρώτη εξάδα, θα είναι η ομάδα του Κάμερον Τόσακ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: