Κλητεύουν Φαίδωνα στην Επιτροπή Δεοντολογίας-Είχε εμπλέξει Πλατινί σε στημένα

Την κλήτευση του Δήμαρχου της Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος αλλά και του προέδρου της ΑΕΛ Ανδρέα Σοφοκλέους, μετά τους προέδρους δύο σωματείων και εταιριών ποδοσφαιρικών ομάδων, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού έχει αποφασίσει επίσης την κλήτευση του Προέδρου της Ομόνοιας, Σταύρου Παπασταύρου καθώς και του πρώην προέδρου της Αγίας Νάπας, Κώστα Ηλία. Προτίθεται ακόμη να καλέσει και τον πρώην διαιτητή Μάριο Παναγή, να προσκομίσει ενώπιόν της στοιχεία, προκειμένου να αποδείξει τα λεγόμενά του.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος, θα κληθεί ενώπιον της Επιτροπής αφού έκανε δημοσιές καταγγελίες για διαφθορά στο ποδόσφαιρο τόσο στο παρελθόν αλλά και τις τελευταίες μέρες. Ο δήμαρχος Πάφου, μιλώντας στο ΡΙΚ πριν από λίγες ημέρες υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισιελ Πλατινι, αγόρασε εξοχική κατοικία στην περιοχή Αγίας Νάπας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι συχνές του επισκέψεις στην Κύπρο ίσως να έχουν σχέση με τα στημένα παιχνίδια και στην Κύπρο.

 
Όπως ισχυρίστηκε το ίδιο και ο πρώην παράγοντας της FIFA Ζεπ Μπλατέρ, ο οποίος αγόρασε τεμάχιο γης στην Λεμεσό πολύ μεγάλης αξίας, σημειώνοντας ότι παράγοντες του ποδοσφαίρου στην Κύπρο διακινούν τεράστια ποσά στα στοιχήματα της Κίνας και συντονίζουν τα κυκλώματα στην Κύπρο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Δημάρχου Πάφου, οι δύο τους συνδέονται με κάποιους Κύπριους παράγοντες που τους έχουμε, όπως είπε, χρόνια στο κεφάλι μας.

Ανέφερε ότι αυτοί διακινούν εκατομμύρια γύρω από το ποδοσφαιρικό στοίχημα ενώ έχουν εταιρίες στο εξωτερικό. Έκανε πάντως ιδιαίτερη αναφορά σε παράγοντα από την Λεμεσό ο οποίος όπως υποστήριξε «κάνει στοιχήματα στην Κίνα». Επανέφερε μάλιστα το θέμα το οποίο αποκάλυψε προ καιρού για τον τελικό του Κυπέλου Κύπρου, το αποτέλεσμα του οποίου διευθετήθηκε, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, έναντι 65.000 ευρώ.

Ο Ανδρέας Σοφοκλέους, από την πλευρά του θα κληθεί, αφού το σωματείο της ΑΕΛ, είχε αναφέρει πως έχει συγκεκριμένα στοιχεία για τη διαιτησία και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού, είναι έτοιμη να καλέσει όσους δηλώνουν πως έχουν στοιχεία για στημένα παιχνίδια αλλά και για τη διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη νομοθεσία, «σε περίπτωση που πρόσωπο σκόπιμα και χωρίς νόμιμη αιτία αρνείται ή παραλείπει να συμμορφωθεί με τις πιο πάνω διατάξεις είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ (€10.000) ή και τις δύο (2) αυτές ποινές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: