Η παφίτικη περηφάνια μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και το τρένο της εξάδας

Το παιχνίδι στο Στέλιος Κυριακίδης, είναι ένα από αυτά που αναγκάζουν το κάθε οπαδό της Πάφος FC να νιώσει περηφάνια και χαρά. Και αυτό, γιατί είδε την ομάδα του να επικρατεί δίκαια του ΑΠΟΕΛ και να αποδεικνύει περίτρανα για άλλο ένα ματς, στο γήπεδο, πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα.

Το σύνολο του Κάμερον Τόσιακ, αγνοεί την ήττα από την 15η αγωνιστική, αφού έκτοτε μετράει απολογισμό τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ από τις τέσσερις νίκες οι τρεις είναι έναντι του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα και της ΑΕΛ.

Είναι εμφανές για άλλο ένα αγώνα στον αγωνιστικό χώρο πως η μέχρι σήμερα δουλειά του 49χρονου κόουτς αποδίδει καρπούς, ενώ παράλληλα φέρνει ικανοποίηση στους Ρώσους ιδιοκτήτες της ομάδας και χαμόγελα στον κόσμο του συλλόγου.
 
Οι Σεργκέι Λομάκιν και Ρόμαν Ντουμπόβ τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση μετά και τη μεγάλη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, καθώς οι δύο ισχυροί άνδρες της Πάφος FC, με το πέρας της αναμέτρησης, βρέθηκαν στα αποδυτήρια της ομάδας τους και έδωσαν συγχαρητήρια τόσο στον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο, όσο και στους ποδοσφαιριστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Βαλακάρι έστησε μπλόκο του ΑΠΟΕΛ και τον άφησε στη... σήραγγα

Επιπρόσθετα, η εικόνα αλλά και η συμπεριφορά των παικτών της Πάφος FC στο γήπεδο όλα αυτά τα παιχνίδια, σε συνδυασμό και με τα θετικά αποτελέσματα που ήρθαν καθιστούν δίκαιες τις ελπίδες της παφιακής ομάδας για την είσοδό της στην τελική εξάδα.

Ο σύλλογος της Πάφου, βρίσκεται στο 7ο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα και πάει στην 22η αγωνιστική και τελευταία της πρώτης φάσης, για να αντιμετωπίσει τη Δόξα και να πάρει το τρίποντο που θα την οδηγήσει στην έκτη και πολυπόθητη θέση, εφόσον η ΑΕΛ που βρίσκεται στην 6η θέση δεν κερδίσει.

Αναμένεται μια αμφίρροπη μάχη ανάμεσα στην παφιακή ομάδα και την ΑΕΛ, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού είναι στην 6η θέση της βαθμολογία με 28 βαθμούς και αντιμετωπίζουν στην επόμενη αγωνιστική τον Εθνικό Άχνας.  

Κάτι που σημαίνει πως αν η ομάδα της Πάφου επικρατήσει της Δόξας, θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της ΑΕΛ με τον Εθνικό.

Χωρίς αμφιβολία, ο σύλλογος της Πάφου, ανάγκασε τον κόσμο που βρέθηκε στο Στέλιος Κυριακίδης να μείνει όρθιος και να χειροκροτήσει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, όχι γιατί κέρδισαν τον πολυπρωταθλητή ΑΠΟΕΛ, αλλά γιατί το άξιζαν και έδειξαν πως το ήθελαν παραπάνω από τον αντίπαλο.

Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να στάθηκε άτυχος στη φάση με το δοκάρι, καθώς αν σκόραρε αυτός πρώτος ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά η παφιακή ομάδα ήταν αυτή που στο τέλος έδειξε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι και διαχειρίστηκε με αρκετή ευκολία το υπέρ της προβάδισμα μέχρι το τελικό σφύριγμα. Αξιοσημείωτο επίσης, είναι το γεγονός πως σε ολόκληρο τον αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ κατέγραψε μόνο μια τελική προσπάθεια, και αυτή ήταν το δοκάρι του Σάβιτς. 
 
Κάτι που ασφαλώς δείχνει πως η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Πάφου αλλά και ο τρόπος που προσέγγισαν οι παίκτες της παφιακής ομάδας το παιχνίδι, δεν άφησαν περιθώρια στον αντίπαλο να απειλήσει ιδιαίτερα, ούτε όμως να φθάσει στην ισοφάριση. 
 
Αναντίρρητα, η Πάφος FC, μπορεί να ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς μέσα σε μια σεζόν και να είχε αρκετές απουσίες, αλλά στο τέλος φάνηκε πως τελικά δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να βρίσκεται δίκαια μέχρι στιγμής στην 7η θέση και να παλεύει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για το τρένο της εξάδας. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα δεδομένα στη βαθμολογία μετά τις νέες βόμβες που έσκασαν