Οι αποφάσεις για αθλητικές διοργανώσεις στη βάση κριτηρίων προϋπολογισμού

Το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας τοποθετούμενο επί δημοσίων παρεμβάσεων σχετικά με τη συμμετοχή μαθητικών ομάδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης στη Βραζιλία, αναφέρει ότι λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις με βάση τα κριτήρια που τίθενται στο πλαίσιο του Προϋπολογισμού, ο οποίος και αποτελεί νόμο του κράτους που διέπει τη λειτουργία του και τις όποιες αποφάσεις για δαπάνες.
 
Περαιτέρω το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι οι αποφάσεις για το εύρος της συμμετοχής στις διάφορες διεθνείς διοργανώσεις λαμβάνονται με αντικειμενικά κριτήρια, αναλόγως των εκάστοτε δεδομένων και κατόπιν διαβουλεύσεων με άλλους αρμόδιους φορείς, όπως είναι οι ομοσπονδίες των διαφόρων αθλημάτων και επομένως, πρέπει να αποκατασταθούν κάποιοι εντελώς ανυπόστατοι ισχυρισμοί που προβάλλονται σχετικά με την άσκηση οποιασδήποτε αθέμιτης διάκρισης (φύλου ή όποιας άλλης).
 
 Το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι επιβάλλεται να αφήνουμε τους αρμόδιους φορείς, τους εμπειρογνώμονες και τις συντεταγμένες υπηρεσίες να κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους, ανάλογα με τους όρους και περιορισμούς που ισχύουν.
 
Παρατηρεί ακόμα ότι η γνώμη του ευρύτερου κοινού έχει βεβαίως σημασία, κάποτε όμως –όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση- δεν βασίζεται σε έγκριτη πληροφόρηση ή σε σφαιρική εικόνα των πραγμάτων.
 
Σημειώνει επίσης ότι πρέπει να είναι σαφές ότι η άσκηση πιέσεων με δημόσιες παρεμβάσεις για τυχόν διεύρυνση της συμμετοχής σε οποιαδήποτε από τις εκδηλώσεις (και ειδικά σε περιπτώσεις διοργανώσεων που συνεπάγονται μεγαλύτερες δαπάνες λόγω αποστάσεως ή διάρκειας) δεν μπορεί παρά αυτή να συνεπάγεται περιορισμό της συμμετοχής σε άλλες διοργανώσεις.
 
Όσον αφορά ειδικά τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης στη Βραζιλία, ισχύουν τα πιο πάνω. Αυτή βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης, γίνονται σχετικές διαβουλεύσεις και δεν έχουν ακόμα ληφθεί κάποιες αποφάσεις. Οι όροι που ισχύουν είναι όμως από την αρχή γνωστοί σε όλους τους ενδιαφερόμενους, καταλήγει το Υπουργείο Παιδείας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών