Το βίντεο με τη ρατσιστική επίθεση παίκτη που αποκάλεσε «σκλάβο» τον αντίπαλό του

Ρατσιστική συμπεριφορά από παίκτη της ΑΕΚ Κοράκου, κατήγγειλε νωρίτερα ο παίκτης της ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου, Κρις Μαγιούμπα, με τον αντίπαλο παίκτη να τον χαρακτηρίζει ως «σκλάβο», σε μια απαράδεχτη και καταδικαστέα απ' όλες τις απόψεις ενέργεια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παίκτης αποκάλεσε «σκλάβο» αντίπαλο λόγω χρώματος-Καταγγελία στις Αρχές

Στο 59' της αναμέτρησης, η αναμέτρηση διεκόπη προσωρινά, ενώ η ΑΠΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «στο εκτός έδρας αγώνα με τον ΑΕΚ Κορακού σήμερα έχουμε βιώσει πράγματα που σίγουρα δεν ανήκουν στο ποδόσφαιρο. Ενώ το σκορ ήταν 3-0 στο 59ο λεπτό, ένας από τους παίκτες μας δέχθηκε ρατσιστική συμπεριφορά για τρίτη φορά κατά τη διάρκεια του αγώνα. Από ανθρώπους εντός κι εκτός γηπέδου, άκουσε τα χειρότερα πράγματα αρκετές φορές. Σε κάποιο σημείο δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει, έβγαλε την μπλούζα του και περπάτησε για να πάει εκτός. Οι συμπαίκτες του είδαν ότι ήταν πολύ αναστατωμένος και περπάτησαν στο γήπεδο μαζί του.

Μετά από μερικά λεπτά από την αναβολή, η ΑΠΕΑ επέστρεψε για να συνεχίσει το παιχνίδι. Ο διαιτητής υπέδειξε στον παίκτη της ΑΕΚ κόκκινη κάρτα και τον απέβαλε και στον παίκτη της ΑΠΕΑ κίτρινη κάρτα. Στη συνέχεια σταμάτησε το παιχνίδι επειδή η ΑΠΕΑ είχε αρχικά φύγει από το γήπεδο. Με αυτή την κίνηση, η ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου θέλει να δείξει ότι ο ρατσισμός δεν πρέπει να γίνεται ανεκτός οπουδήποτε και σίγουρα όχι εντός ή εκτός των γηπέδων όπου παίζεται ποδόσφαιρο. ΚΟΠ κάνε τη δουλειά στου. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Πες όχι στον ρατσισμό! Ο παίκτης και η διοίκηση υπέβαλαν σήμερα αστυνομική κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ευρύχου».

Στην περιγραφή του βίντεο αναφέρεται:

«Σήμερα ο παίκτης μας Κρις Μαγιούμπα αποκαλέστηκε «σκλάβος» από παίκτες της αντίπαλης ομάδας και αποχώρησε συναισθηματικά φορτισμένος από το γήπεδο. Η ΑΠΕΑ Ακρωτήριου βγήκε από το γήπεδο μαζί του για συμπαράσταση. Λέμε «όχι» στον ρατσισμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΠΕΑ θα τιμωρηθεί γι’ αυτό και είναι γελοίο. Ο ρατσισμός είναι απαράδεκτος. Παραμένουμε στην απόφασή μας. Παρακαλώ μοιραστείτε το».