Σοβαρή διάκριση καταγγέλλουν αθλήτριες-Το ΥΠΠΑΝ στέλνει μόνο τα αγόρια στο παγκόσμιο

Για μια μεγάλη έμφυλη διάκριση, κάνει λόγο η γυναικεία πετοσφαιρική ομάδα του λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό. 

Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους στα social media, δεν θα πάνε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βραζιλία, καθώς έχει αποφασιστεί να σταλεί μόνο η ομάδα των αγοριών από τους αρμόδιους φορείς.

Στο καταληκτικό τους σχόλιο, τα κορίτσια ζητάνε ίση μεταχείριση από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Είμαστε μια ομάδα του βόλλευ από το σχολείο Απ. Πέτρου και Παύλου. Σχεδόν πάνω από μία δεκαετία ως σχολείο κερδίζουμε τους επαρχιακούς και παγκύπριους αγώνες κοριτσιών.

Έχουμε συμμετάσχει αυτά τα χρόνια σε όλους τους πανελλήνιους αγώνες και κάθε 2 χρόνια στο παγκόσμιο σχολικό. Έτσι και φέτος κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά σε όλους τους αγώνες το παγκύπριο πρωτάθλημα.

Το ίδιο ισχύει και με τα αγόρια όπου τα τελευταία χρόνια το κέρδιζε το Grammar School εκτός από φέτος που το κέρδισε για πρώτη φορά το Παραλίμνι.

Το παγκόσμιο φέτος είναι στη Βραζιλία και ενώ αρχικά το υπουργείο είχε πει ότι λόγω κόστους δεν θα έστελνε κάποια ομάδα έχει τώρα αποφασίσει να στείλει μόνο τα αγόρια. Όπως θα νοιώσετε ακούγοντας το εσείς έτσι κι εμείς. Μήπως νιώσατε κι εσείς ότι πάλι γίνεται μια διάκριση μεταξύ φύλων;

Γιατί άλλο λόγο δεν μπορούμε εμείς να διαπιστώσουμε. Η ομάδα περιέχει με διαφορά τις καλύτερες παίχτριες της Λεμεσού. 4 παίχτριες της εθνικής (σάλας και beach volley), 4 παίχτριες παίζουν στην πρώτη κατηγορία Γυναικών και τουλάχιστον 7 είναι από την πρωτοπόρο Ανόρθωση Λεμεσού που παίζει στη Β κατηγορία γυναικών και τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει πρωταθλήματα στα αναπτυξιακά.

Δεν ζητούμε να προτιμηθούμε εμείς από τα αγόρια γιατί ως γυναίκειο φύλο σε μια χώρα που κάνει συνεχώς διακρίσεις απέναντι μας, δεν θα θέλαμε να γίνουν διακρίσεις εις βάρος του άλλου φύλου. Ζητούμε μια ίση μεταχείριση. Ή να πάμε και οι δύο ομάδες ή καμία».

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό