Κλητεύονται για κατάθεση Παπασταύρου-Ηλία, διώκονται εάν δεν τεκμηριώσουν

Την κλήτευση δυο προέδρων σωματείων και εταιριών ποδοσφαιρικών ομάδων, αποφάσισε κατά την πρώτη της συνεδρία η  Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της OMADA, ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου και ο πρώην πρόεδρος της Αγίας Νάπας, Κώστας Ηλία, είναι αυτοί που θα κλητευθούν για κατάθεση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ψήνονται» διώξεις για όσους παίζουν και... ξιπαίζουν με καταγγελίες για στημένα

Ο Σταύρος Παπασταύρου σε δηλώσεις του, εξαπέλυσε σοβαρές καταγγελίες, αναφέροντας πως έχει προσεγγιστεί για να πληρώσει να πάρει τίτλο αλλά και για τιμοκατάλογο, ενώ ο Ηλία, μίλησε για βρομιά και ότι προσεγγιζόταν κάθε εβδομάδα.

Όπως είχαμε μεταδώσει, ψήνοντας διώξεις, ώστε να δοθεί φρένο στα λαϊκά δικαστήρια και στις δηλώσεις παραγόντων.
Ως εκ τούτου, εάν οι δυο δεν καταθέσουν και δεν τεκμηριώσουν, θα διωχθούν και θα οδηγηθούν στο δικαστήριο.
Με βάση το άρθρο του συντάγματος που αφορά καταπολέμηση και χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, προβλέπεται ποινική δίωξη προσώπων που ενώ δηλώνουν ότι γνωρίζουν στοιχεία, δεν τα καταθέτουν στις Αρχές.
 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη νομοθεσία, «σε περίπτωση που πρόσωπο σκόπιμα και χωρίς νόμιμη αιτία αρνείται ή παραλείπει να συμμορφωθεί με τις πιο πάνω διατάξεις είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ (€10.000) ή και τις δύο (2) αυτές ποινές».

Στόχος της δημιουργίας της επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού είναι να μπει φραγμός στη χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: